Η πρωτοβουλία Prolamb αποσκοπεί στη στροφή της κρεοπαραγωγικής αιγοπροβατοτροφίας στη χώρα μας σε βαρύ σφάγιο με σταθερή ποιότητα. Με τη στήριξη από επαγγελματίες της εστίασης και καταναλωτές, στόχος μας είναι να καθιερώσουμε τα ελληνικά σφάγια ως πρώτη επιλογή, προσφέροντας παράλληλα στους κτηνοτρόφους ένα σταθερό εισόδημα.

Τι περιλαμβάνει το έργο:
Δοκιμές με διαφορετικές φυλές και συστήματα εκτροφής.
Τυποποιημένες κοπές για σταθερή ποιότητα.

Η ομάδα του Prolamb:
Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος
Chefs’ Brigade Greece – Slow Food Community
Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Βιομηχανικό Σφαγείο Ημαθίας – Μπέλλας
Φάρμες Κεντρικής Μακεδονίας
Green Projects
Agromet
Diamelas Meat & Restaurant SKG
Proud Farm Group of Farmers
Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας γαλαελαςς

Το έργο Prolamb (κωδικός: Μ16ΣΥΝ2-0361) υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 2 των Υπομέτρων 16.1 – 16.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020.

Στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή, ενισχύουμε την ποιότητα!