Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Τ.Η.Π. ενέκρινε την υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) έτους 2024 διάρκειας οκτώ (8) μηνών .Αφορά δύο (2) θέσεις ηλεκτρολόγων ΔΕ, μίας (1) θέσης ηλεκτροσυγκολλητή ΔΕ και δύο (2) θέσεις μηχανοτεχνίτη ΔΕ.

Όπως αναφέρει η απόφαση λόγω σημαντικού αριθμού συνταξιοδοτήσεων προσωπικού της Δ.Ε.ΤΗ.Π. δημιουργήθηκαν κενές θέσεις για τις οποίες απαιτείται η πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ για την κάλυψη κρίσιμων υπηρεσιακών αναγκών που αφορούν την ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων, την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου της τηλεθέρμανσης και του δικτύου και του εξοπλισμού των καταναλωτών, καθώς επίσης και την εύρυθμη λειτουργία και συντήρηση των παραπάνω εγκαταστάσεων.

Πριν λίγες μέρες είχε εγκριθεί η κατάθεση αίτησης στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) για την συμμετοχή της Δ.Ε.ΤΗ.Π. στο πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών για την πρόσληψη :

– Μίας (1) θέσης Ηλεκτρολόγου Δ.Ε.
– Μίας (1) θέσης Ηλεκροσυγκολλητή Δ.Ε.
– Τεσσάρων (4) θέσεων Μηχανοτεχνιτών Δ.Ε.

Η διάρκειας πρόσληψη είναι ένα (1) έτος με δυνατότητα επέκτασης επιπλέον ενός (1) έτους.

Α/Α Βαθμίδα Εκπαίδευσης Ειδικότητα Αριθμός θέσεων Διάρκεια συμβάσεων
1 ΔΕ ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 2 8 μήνες
2 ΔΕ ΔΕ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ – ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ (ΜΕΚ) 2 8 μήνες
3 ΔΕ ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ – ΟΞΥΓΟΝΟΚΟΛΛΗΤΩΝ 1 8 μήνες