Σε 20 μέρες ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει πως θα πορευθεί για την επόμενη τετραετία. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας μας. Η συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας πέτυχε.

Τον Οκτώβριο θα αποφασίσουμε για τον Δήμο μας, για την πόλη μας. Θα αποφασίσουμε ποιοι άνθρωποι έχουν πρόγραμμα, ποιοι αφουγκράζονται τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές συνδέονται με την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά δεν έχουν μόνο κομματικά χαρακτηριστικά.
Ζούμε σε μια επαρχία που εξελισσόμαστε βραχυπρόθεσμα, που δεν δύναται να αποβάλλει πολλά χαρακτηριστικά του παλαιοκομματισμού. Ζούμε σε μια τοπική κοινωνία που εξυπηρετεί και βολεύει συγκεκριμένους ανθρώπους. Έχουμε ξεχάσει τις λέξεις πρόοδος, ανάπτυξη, αξιοκρατία, νέα γενιά, ευκαιρίες, αναβάθμιση.

Για την επίτευξη του κοινού καλού χρειάζονται πολυσυλλεκτικές παρατάξεις και άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Άνθρωποι που είναι ικανοί να δουν μπροστά και να κοιτάξουν τους πολίτες στα μάτια, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα τους. Προϋποθέσεις αποτελούν η συλλογικότητα, η εντιμότητα, το ήθος και η ικανότητα .

Η τοπική αυτοδιοίκηση ενδυναμώνει και ενισχύει την δημοκρατία, με την ενεργό συμμετοχή να αποτελεί κλειδί. Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε την ενασχόληση μας με τα κοινά, προτείνοντας μέσα από τη συνεργασία και το διάλογο, ουσιαστικές λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας.

Θέλουμε μια Κοζάνη πιο σύγχρονη και πιο όμορφη. Μια πόλη όπου οι δημότες θα είναι περήφανοι. Οι άνθρωποι κάνουν τον τόπο και αυτοί πρέπει να είναι οι Πρωταγωνιστές.