ΕΛΕΝΗ ΠΑΦΥΛΗ: “ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ”

– Μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Φίλιππος

Πανέμορφες και ξεχωριστές χειροποίητες κατασκευές, Αγιο Βασίληδες, χειροποίητα στολίδια για το χριστουγεννιάτικό σας δέντρο, αλλά και άλλα χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι, που μπορείτε να δωρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτές τις γιορτές, μπορεί κανείς να βρει στο Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρωί της Δευτέρας στον “Φίλιππο”.

Αναλυτικότερα, ο επισκέπτης που θα επισκεφθεί το μπαζάρ, πρόκειται να βρει χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιαγμένα από τις μητέρες των παιδιών και από τις εθελόντριες του συλλόγου για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Επίσης, μπορεί κανείς να βρει χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με φυσικά υλικά, διακοσμητικές για κάθε χώρο φτιαγμένες επίσης από εθελόντριες. Ακόμη, στο μπαζάρ υπάρχουν νοστιμότατα γλυκά των εορτών, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, γλυκά του κουταλιού , διάφορα διακοσμητικά. Αυτό για το οποίο, όμως, είναι υπερήφανοι  , όμως, τα μέλη των μπαζάρ, είναι τα χειροποίητα στολίδια τα οποία φτιάχνουν τα ίδια τα παιδιά στο πλαίσιο της λειτουργίας του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης.

Στόχος του χριστουγεννιάτικου και του πασχαλινού μπαζάρ, είναι η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, αφού όπως ανέφερε στο ράδιοΛόγος η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αυτισμό Ν. Κοζάνης, στόχος του μπαζάρ είναι η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου για τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας “Οι ταξιδευτές της Ελπίδας”. Το κέντρο λειτουργεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά , οδεύοντας για τον 6ο χρόνο, ενώ η εορταγορά γίνεται στην Κοζάνη για 6η χρόνια, εξαιρετικά επιτυχημένα, με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί στον Άργιλο Κοζάνης και στηρίζεται η δράση του, με την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου της περιοχής, που έχει αγκαλιάσει ζεστά τα παιδιά του συλλόγου. “Τα έσοδα είναι ικανοποιητικά , είναι μια ανάσα για εμάς και ευχαριστούμε τον κόσμο θερμά”, ανέφερε η κ. Παφύλη, λέγοντας πως με τα έσοδα του μπαζάρ καλύπτονται λειτουργικά έσοδα για το σύλλογο, και άλλα.

“Το μήνυμά μας προς το κόσμο, είναι πως ζούμε ημέρες αγάπης και προσφοράς και πάντα αυτές τις ημέρες πρέπει να έχουμε την ψυχή μας και το μυαλό μας , που το έχουν ανάγκη”, είναι το μήνυμα που η ίδια θέλησε να περάσει.

Το μπαζάρ λειτουργεί στο φουαγιέ της Αίθουσας Φίλιππος της ΛΑΦ, από τις 10-2 και από τις 17.30-8.30. Θα λειτουργεί μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου.


Β.Σ.