ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

– “Καμία απόλυση συμβασιούχων”

Τριήμερη κατάληψη ξεκίνησαν από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κοζάνης, κάνοντας κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου στο Νιάημερο. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προκήρυξης της ΠΟΕ-ΟΤΑ για μαζική αντίδραση στο θέμα των παρατασιούχων, ζητώντας να μην γίνει καμία απόλυση συμβασιούχων. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν προαναγγείλει μπαράζ κινητοποιήσεων αυτήν την εβδομάδα, για το ζήτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι και την Τετάρτη σε κατάληψη όλων των γκαράζ των δήμων και θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι στο αμαξοστάσιο του δήμου Κοζάνης πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας γενική συνέλευση, αποφασίζοντας για τον τρόπο της κινητοποίησης. Τελικά, αποφασίστηκε για κοινωνικούς λόγους, να δουλέψουν κανονικά τα δρομολόγιά τους, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, ενώ θα βρουν τα συνεργεία για την αποκατάσταση ηλεκτρολογικών βλαβών, σε δύο ποιμνιοστάσια και σε ένα σχολείο που πλημμύρισε.

Μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κοζάνης Γιώργος Χριστοφορίδης: “Έπειτα από την αρνητική απόφαση που πήρε το ελεγκτικό συνέδριο , η ΠΟΕ ΟΤΑ έδειξε τα αντανακλαστικά της για μια ακόμη φορά και προκήρυξε 3ημερες καταλήψεις στους χώρους των αμαξοστασίων των δήμων, γκαράζ και συνεργείων, σε όλη την Ελλάδα. Σ την πλειοψηφία των δήμων στη χώρα, όλα τα αμαξοστάσια έχει καταληφθεί. Εμείς δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο για ακόμη μια φορά και αποφασίσαμε τα λεωφορεία που πάνε σε Ελίμεια και Ελλήσποντο, τα παιδιά στο σχολείο έχουν βγει κανονικά , ενώ  αποκαθιστούμε βλάβες σε ποιμνιοστάσια, στο Ειδικό Σχολείο αλλά επίσης λειτουργεί κανονικά το Βοήθεια στο Σπίτι”.

Οι εργαζόμενοι των δήμων θεωρούν μεγάλη αδικία αυτό που γίνεται με τους παρατασιούχους, λέγοντας πως χρειάζονται μόνιμη και σταθερή εργασία και για αυτό αγωνίζονται. Στο δήμο Κοζάνης υπάρχουν 32 εργαζόμενοι στο εν λόγω πρόγραμμα, ενώ η συμπαράσταση των συναδέλφων τους είναι καθολική. Ο κ. Χριστοφορίδης έκρουσε την κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να φύγουν οι εν λόγω εργαζόμενοι, λέγοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα αντιμετωπίσει πρόβλημα η αποκομιδή των απορριμμάτων , ενώ εξέφρασε και τον φόβο ιδιωτικοποιήσεων.

Να σημειωθεί για ακόμη μια φορά ότι την Πέμπτη όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετέχουν σε 24ωρη απεργία, ενώ μέχρι τώρα δεν θα γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων. Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως οι εργαζόμενοι στα 8μηνα διαμαρτύρονται και για την παντελής έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, αλλά και για το γεγονός ότι στους συμβασιούχους του δήμου δεν υπάρχουν οι ίδιες παροχές, όπως π.χ. οι συμβασιούχοι δεν λαμβάνουν γάλα ημερησίως κ.α.




Β.Σ.