To Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κουράς Ανδρών-Γυναικών, Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών & Εφήβων-Νεανίδων διεξάγεται το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης στην Κοζάνη.

Κουράς ονομάζεται ένα είδος πάλης από την περιοχή του Ουζμπεκιστάν. Η πάλη Kurash είναι το εθνικό άθλημα του Ουζμπεκιστάν. Το άθλημα αυτό συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ασιατικών Αγώνων (Asiad – Asian Games: μεγάλη αθλητική εκδήλωση με αγώνες στην Ασία η οποία οργανώνεται από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ασίας (Olympic Council of Asia (OCA))). Υπάρχει μια κίνηση να συμπεριληφθεί το άθλημα αυτό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αθλητές από πολλές χώρες βρέθηκαν στην Κοζάνη για να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, ενώ σύσσωμη ήταν και η παρουσία της οικείας Ομοσπονδίας.

Στη διοργάνωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, η Αντιπεριφερειάρχης κ.Όλγα Πουταχίδου και ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ κ. Ζήσης Μάρας οι οποίοι και βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στη διοργάνωση. Ξεχωριστή στιγμή για την Κοζάνη και το άθλημα, ήταν η βράβευση του Διονύση Στολτίδη που ήταν ο πρωτεργάτης στο να έρθει και αυτή η διοργάνωση στην πόλη.

Το πρόγραμμα βέβαια είχε αρκετές βραβεύσεις, καλλιτεχνικό χορό αλλά και παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλείτου Κοζάνης.

πηγή:maksports.gr