ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ: “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ  ΣΤΟΝ ΚΡΕΟΠΩΛΗ ΤΟΥΣ”

Ξεκίνησε από το πρωί της Πέμπτης, με καλούς οιωνούς , η εορταστική κίνηση στα κρεοπωλεία της Κοζάνης , από καταναλωτές που θέλουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς. Η αγορά έχει εφοδιαστεί με ντόπια κρέατα, εξαιρετικής ποιότητας, ενώ  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κρεοπωλών, εφέτος η κίνηση προμηνύεται πολύ καλή, ίσως και καλύτερη από πέρυσι. Σε αυτό οφείλεται και η χαμηλή τιμή του κρέατος, όπως λένε οι κρεοπώλες, μιας και εφέτος λόγω και της κρίσης, οι τιμές έχουν συμπιεστεί.

Μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Κοζάνης Θωμάς Γκιάτας, τόνισε πως η κίνηση στα κρεοπωλεία ξεκίνησε από το πρωί της Πέμπτης και αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο. Σημείωσε, ωστόσο, πως τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή, για κάποιες αγορές τις τελευταίες στιγμής που τυχόν θα θελήσουν οι καταναλωτές.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το τι επιλέγει περισσότερο ο καταναλωτής εφέτος, ο ίδιος απάντησε πως πρώτος στην προτίμηση είναι ο κιμάς (που αποτελεί βασικό συστατικό για τα γιαπράκια, που δεν λείπουν από κανένα κοζανίτικο σπίτι), αλλά και μοσχάρι για το βραστό – σούπα. Επίσης, οι περισσότεροι αγοράζουν χοιρινό, αλλά και λουκάνικα.

Σε ό,τι αφορά την τιμή, όπως ο ίδιος τόνισε, αυτή είναι χαμηλότερη από πέρυσι, λόγω και της κρίσης. Η περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του κόσμου, σημείωσε, έχουν συμπιέσει τις τιμές και εφέτος είναι καλύτερες για τον καταναλωτή, μιας  και οι κρεοπώλες βάζουν “νερό στο κρασί” τους, στηρίζοντας τους καταναλωτές.

Τέλος, το μήνυμα του ίδιου προς τους καταναλωτές είναι να στηρίζουν την τοπική αγορά και να εμπιστεύονται τον κρεοπώλη τους, λέγοντας πως όλα είναι έτοιμα στα ντόπια κρεοπωλεία , τα οποία είναι εφοδιασμένα με ντόπια κρέατα , από ντόπιους παραγωγούς.

Β.Σ.