Ξεκίνησαν οι Μέρες Καινοτομίας στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κοζάνης

Η Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας,οι Μέρες Καινοτομίας,το συνέδριο- έκθεση που θα προβάλει την τεχνολογία του υδρογόνου ξεκίνησε με το χαιρετισμό του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.Στη συνέχεια ο Mikel Landabaso προέβη σε ένα κάλεσμα.”Να ζητήσουμε από τις υφιστάμενες επιχειρήσεις να επενδύσουν σε νέους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.Ο μόνος τρόπος είναι να ζητήσουμε χρήματα από κεντρικές κυβερνήσεις .Να συνεργαστείτε και να δημιουργηθούν πράσινες θέσεις εργασίας”.

 

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης Χρήστος Δήμας ανέφερε ότι στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν μόλις 10 νεοφυείς επιχειρήσεις. Τρεις επιχειρήσεις συμμετέχουν σε cluster καινοτομίας και άλλες 52 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Ερευνώ Καινοτομώ με 2,92 εκ ευρώ. Τέλος ανέφερε ότι θα αποσυρθούν όλοι οι σταθμοί με λιγνίτη ως το 2050 και στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας .

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Θεοδουλίδης τόνισε ότι με αιχμή την πολυτεχνική σχολή έχει εκτοξευτεί το ερευνητικό αποτύπωμα στο ίδρυμα. Το Πανεπιστήμιο συμμετέχει στα εμβληματικά έργα με το τεχνολογικό πάρκο της Καινοτομίας αλλά και τα βιομηχανικά διδακτορικά που θα επιδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης .Επίσης μίλησε για τους τεχνοβλαστούς που έχουν αναπτυχθεί.

Ι.Π.

 

Εγκαίνια για την έκθεση Καινοτομίας στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζανης

Το πρώτο υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο του Γιώργου Χατζημαρκάκη στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κοζάνης

Γιώργος Χατζημαρκάκης:Η τεχνολογία του υδρογόνου ξεκινά από τη Δυτική Μακεδονία-Σε δύο χρόνια οι πρώτες εφαρμογές

 

Γιώργος Χατζημαρκάκης: Εργαζόμαστε για μια Ακαδημία Υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία – 1.000 θέσεις εργασίας στην ηλεκτρόλυση, 500-1.000 στην μετατροπή κινητήρων