Όπως είχαμε αναφέρει και σε δημοσίευμα στις 22 Μαρτίου 2019 τρεις γυναίκες υποχρεωτικά θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων σύμφωνα με την ποσόστωση του 40% ανά εκλογική περιφέρεια .Αυτό και μόνο το δεδομένο δίνει ισχύ στις γυναίκες ειδικά αυτές που έχουν εμπειρία από την ενασχόλησή τους με τα κοινά.

Στη Ν.Δ. υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον από το Γιώργο Δακή, το Στάθη Κωνσταντινίδη, το Γιώργο Τζίτζικα, το Χάρη Κάτανα, αλλά και το Γιώργο Αμανατίδη στην Κοζάνη, ο οποίος προκρίνεται ως τεχνοκράτης. Στα Σέρβια υπάρχει πάντα ο Φώτης Ζυγούρης και στο Βόιο η Ευλαμπία Πρώιου, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η μία από τρεις γυναίκες του ψηφοδελτίου στηρίζοντας για χρόνια ανοιχτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην Πτολεμαΐδα παίζει δυνατά το όνομα του Χρόνη Ακριτίδη, παρότι εκεί υπάρχει πάντα ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, αλλά και οι Ιάκωβος Παντελίδης και Δημήτρης Σιόλιος. Από τις γυναίκες η Βίκυ Βρυζίδου επίσης από την Πτολεμαΐδα έχει προβάδισμα εμπειρίας, ενώ αναζητείται και τρίτο ακόμα πρόσωπο με κάποιες γυναίκες από την Κοζάνη να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το μητρώο στελεχών του κόμματος. Το παρόν δηλώνει και ο Θανάσης Πετρίδης από τις Βρυξέλλες με την κα Βασιλική Ρεπανά λόγω ασυμβίβαστου με την εργασία της να μην μπορεί τελικά να μπει στους 7.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται και μέσα από τον τρόπο συγκρότησης του ψηφοδελτίου… Σαφώς και οι τέσσερις νυν βουλευτές Μίμης Δημητριάδης , Θέμις Μουμουλίδης, Γιώργος Ντζιμάνης και Γιάννης Θεοφύλακτος έχουν προβάδισμα ως εν ενεργεία , πάραυτα πιθανόν στους 4 να μπει εμβόλιμα και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης με το Θέμι Μουμουλίδη να φημολογείται ότι πάει και στην Αθήνα .Ίσως και για αυτό να έχει αποτραβηχτεί το τελευταίο διάστημα .

Γίνονται παράλληλα κινήσεις να αποδυναμωθεί η δυναμική ορισμένων, όπως πρόσφατα με τις δηλώσεις Στάθη Κοκκινίδη ότι δεν στηρίχτηκε από συγκεκριμένους υποψηφίους στο δήμο Εορδαίας. Με την γυναίκα του ίδιου την κ. Θεοδώρα Γούλιαρου να διεκδικεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Παράλληλα παίζει δυνατά και η Καλλιόπη Βέττα από το Λιβαδερό, προτάθηκε επίσης το όνομα της Χριστιάνας Πίτη, της δημοσιογράφου που κατέβηκε με τον Θόδωρο Καρυπίδη και της κόρης του κ. Θεοχάρη, της Στέλλας Θεοχάρη. Ο Σωκράτης Βατάλης επίσης ενδιαφέρεται, ενώ υπάρχει πάντα θέση και για τη Χιονία Ανδρεάδου, αφού η κα Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή λόγω του νεαρού της ηλικίας της δεν μπορεί να συμμετάσχει.

Ιωάννα Παπαδημητρίου
Τρεις γυναίκες υποχρεωτικά σε κάθε βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Ν. Κοζάνης – Ασφυξία σε Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προκάλεσε η ποσόστωση του 40% – Τα ονόματα που ακούγονται