Είναι λογικό μέσα σε μια πανδημία να γίνονται λάθη, αλλά κάποια από αυτά πρέπει να τύχουν μεγαλύτερης προσοχής .Και στην περιοχή της Κοζάνης υπάρχουν άτομα που κόλλησαν τον ιό από μέλη της οικογενείας τους , έμειναν σπίτι καραντίνα υπακούοντας τους ειδικούς και δεν λογίζονται ως νοσήσαντες. Το πρωτόκολλο δεν έδινε το πράσινο φως για διενέργεια τεστ παρά κατ’ οίκον απομόνωση. Έτσι πολύς κόσμος νόσησε ελαφρά στο σπίτι μετά από ενδοοικογενειακή μετάδοση χωρίς όμως να τους αναγνωρίζεται η νόσος. Μάλιστα παρότι υποβάλλονται σε τεστ αντισωμάτων και έχουν πολλά δεν μπαίνουν σε άλλη κατηγορία και υποχρεούνται να εμβολιαστούν όπως και οι υπόλοιποι με δυο δόσεις.

«Σε περίπτωση που δεν έχει καταγραφεί το περιστατικό νόσησης, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και με τις δύο δόσεις, ακόμη και αν εμφανίζει αντισώματα», είχε αναφέρει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μανώλης Σμυρνάκης. «Το πιστοποιητικό αντισωμάτων δεν χρησιμοποιείται παγκόσμια για να αποδείξει τη νόσο υπάρχει το Eθνικό Mητρώο ασθενών Covid».

Πολύ καλά αλλά αρκετοί δεν έχουν καταγραφεί ως νοσήσαντες γιατί δεν τους επέτρεπαν να κάνουν τεστ .«Τα αντισώματα παραμένουν έως και 13 μήνες για όσους έχουν νοσήσει ή έχουν εμβολιαστεί» είχε αναφέρει η Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στις 17 Μαΐου 2021.Είναι δυνατόν λοιπόν να έχουν και να υποχρεούνται στον εμβολιασμό;

Ιωάννα Παπαδημητρίου