Το να τεθούν περιοχές της Καστοριάς σε καραντίνα υπήρξε ένα από τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση στη συνάντηση φορέων του τόπου με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης ανέφερε πως είναι ένα από τα μέτρα που μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικό ειδικά σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα. Είναι, όμως, κάτι που οι δήμοι πρέπει να εισηγηθούν και εφόσον τεκμηριώσουν ότι μπορούν να στηρίξουν τις περιοχές, τότε θα είναι σε θέση να μεταφέρει το αίτημα ο ίδιος στον αρμόδιο Υπουργό.

Ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Κορεντσίδης ανέφερε πως το αίτημα να κηρυχθούν περιοχές της Καστοριάς σε καραντίνα επρόκειτο για κάτι που είχε ζητηθεί πριν από 15 ημέρες καθώς είχαν προβλέψει τη ραγδαία αύξηση. Εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις, ανέφερε, ενώ δεν είναι εκείνοι ως τοπική αυτοδιοίκηση που θα πάρουν την απόφαση για ένα τέτοιο μέτρο. “Δεν το ζητάμε ως μέτρο αυτή τη στιγμή” σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τη σημασία της ατομικής ευθύνης.

Ο κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, αντιπεριφεριάρχης Καστοριάς, αν και υπογράμμισε πως είναι δύσκολο να μπουν 50000 άνθρωποι σε καραντίνα, σημείωσε πως θα ζητηθεί ίσως για περιοχές που τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση. Ανάμεσα στις περιοχές ακούστηκαν αυτές της Μεσσοποταμίας και της Ιεροπηγής. Ενώ πρότεινε ως μέτρο να απαγορευτούν οι βόλτες.

Πιο ξεκάθαρος για το τι μέλλει γενέσθαι με το ενδεχόμενο της καραντίνας ήταν ο κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, προέδρος του Ιατρικού συλλόγου Καστοριάς, λέγοντας πως “πολύ πιθανό θα μπουν περιοχές σε καραντίνα αύριο”, όπου τα κρούσματα είναι περισσότερα. “Δεν είναι καθυστερημένο μέτρο, εφόσον είναι τεκμηριωμένο”, πρόσθεσε. Από την περιφέρεια θα βγει επίσημη ανακοίνωση σε συνεργασία με τους δήμους λέγοντας πως επρόκειτο για απόφαση που έχει παρθεί.

Φ.Μ.