Η Νέα Δημοκρατία αντιγράφει πιστά τις πρακτικές της Θάτσερ

Από σήμερα και για άγνωστο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση σταματά τη διανομή 185.000 σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία της χώρας που είναι ενταγμένα στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Η Ν.Δ αφού πρώτα λοιδόρησε το θεσμό των σχολικών γευμάτων ως “συσσίτια”, έρχεται τώρα να τον καταργήσει σε μια περίοδο όπου αυτά είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Δεν νοιάζονται για τα κοινωνικά δικαιώματα. Θεωρούν την επιβίωση ως προσωπική υπόθεση του καθενός και τις ανισότητες φυσικό φαινόμενο των σύγχρονων κοινωνιών.

Για εμάς, η επιβίωση των πολλών, και ιδιαίτερα των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οφείλει να διασφαλίζεται από ένα ισχυρό και σύγχρονο κοινωνικό κράτος, προέκταση των αγώνων της κοινωνικής πλειοψηφίας για αξιοπρεπή διαβίωση.

Καλούμε τη κυβέρνηση να πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να εξασφαλιστεί η συνέχιση και η διεύρυνση της σίτισης όλων των μαθητών/τριών που έχουν ανάγκη.

Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που είχε εξασφαλίσει οτι τη φετινή χρονιά θα προσφέρονταν 600.000 γεύματα, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες καθημερινής σίτισηςτου συνόλου των μαθητών/τριών του δημοτικού.