Εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ» και του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για την υλοποίηση του έργου «Ειδική επιστημονική έρευνα προς λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης και ελέγχου του νοσήματος από τον κορωνοϊό COVID-19 (SARS-CoV-2) στη Δυτική Μακεδονία εν αναμονή και του νέου κύματος της επιδημίας και άλλων λοιμωδών νοσημάτων που είναι δυνατόν να μελετηθούν από το εργαστήριο μοριακής βιολογίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης να κάνει συμβάσεις με μοριακούς βιολόγους για να λειτουργήσει το μοριακό εργαστήριο. Οι συμβάσεις είναι τρίμηνες και έχουν δυνατότητα παράτασης για ισόχρονο διάστημα. Την ίδια στιγμή έχουν γίνει ενέργειες ώστε να έρθουν δύο ακόμα μοριακοί βιολόγοι ως επικουρικοί ώστε να υπάρχει συνέχεια στη λειτουργία του εργαστηρίου.

Η χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κατ’ ανώτατο όριο το συνολικό ποσό των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (24.000), θα αντιστοιχεί στην αμοιβή των επιστημονικών συνεργατών του (4 άτομα) και το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ(3.000) που θα αντιστοιχεί στο κόστος των υλικών 120 τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, αξίας 25 ευρώ το καθένα. Συμφωνείται από τα μέρη ότι υπεύθυνος για την υλοποίηση της συνεργασίας ορίζεται ο Καθ. Στέργιος Γκανάτσιος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου