ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα συζητηθεί σε δύο ημέρες, στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα , στο οποίο εντάσσονται και οι μετεγκαταστάσεις των κοινοτήτων Αναργύρων Φλώρινας και Ακρινής Κοζάνης. Λόγω των μεγάλου αριθμού των άρθρων που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, και επειδή το επίμαχο άρθρο 147 είναι τελευταίο, αυτό πιθανότατα θα συζητηθεί την Τετάρτη, οπότε και θα γίνει η ψηφοφορία.
Ζητούμενο για τους κατοίκους της Ακρινής είναι η Βουλή να συμπεριλάβει την πρόταση της γενικής συνέλευσης των κατοίκων, και προέκυψε σε ψήφισμα. Την πρόταση υιοθέτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής όπου και κατέθεσαν τροπολογία, ενώ ανάλογη κίνηση έκαναν και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής Κώστας Πουτακίδης.
“Αυτό που ουσιαστικά ζητάμε εμείς σαν κάτοικοι της Ακρινής είναι να δεσμευθεί η κυβέρνηση ως προς το χρονικό περιθώριο έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος , δηλαδή σε διάστημα 2 ή το πολύ 3 ή 4 μηνών. Αυτό δεν αναφέρεται στην αρχική διατύπωση και στην πρόταση που κάναμε ζητάμε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ένα δεύτερο αίτημα των κατοίκων είναι η κήρυξη της απαλλοτρίωσης του κάμπου της Ακρινής να συνδυάζεται με την κήρυξη της απαλλοτρίωσης του οικισμού.
Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι ζητούν να μπει στο “τραπέζι” μια χρονική δέσμευση, με μια διατύπωση που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης, όπως αναφέρεται ρητά στην απόφαση της γενικής συνέλευσης. Επίσης, οι κάτοικοι δεν θέλουν πισωγυρίσματα, γιατί όπως σημειώνει τέλος ο κ. Πουτακίδης, μέχρι το 2021 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του χωριού.

Β.Σ.