Το δημοτικό αναψυκτήριο του Αγίου Δημητρίου είχε τη δική του ιστορία και έπαψε να έχει λαϊκό χαρακτήρα από τότε που εκμισθώθηκε με πλειοδοτικό διαγωνισμό σε ιδιώτη με απόφαση της δημοτικής αρχής Λευτέρη Ιωαννίδη. Είναι γεγονός ότι το 2014 η κατάσταση του ήταν άθλια, δεν υπήρχε καταγραφή εσόδων-εξόδων, το προσωπικό άλλαζε και εξαρτιόταν από τα  δίμηνα κ.ο.κ. Μέχρι που ήρθε το Άλσος, μια όαση μπροστά σε ό, τι προυπήρχε με σαφώς διαφοροποιημένε τιμές για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Ο Νίκος Χατσίδης, νυν δημοτικός σύμβουλος του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα παρότι φαινόταν έξωθεν ως ο ιδιοκτήτης, στα χαρτιά βρίσκονταν συγγενικά του πρόσωπα. Πολύ αργότερα μπήκε ο ίδιος και πρόσφατα  έφτιαξε την ετερόρρυθμη εταιρία «Τζιαναμπέτης Χ. και Χατσίδης Ν.» με τον ίδιο  ομόρρυθμο μέλος έχοντας το 99% των μετοχών. Εδώ και ένα χρόνο υπάρχει ανεκτέλεστη απόφαση έξωσής του από το δήμο Κοζάνης  λόγω χρεών  από τη μη καταβολή των μηνιαίων μισθωμάτων άνω των 100.000 ευρώ με τη δικαστική διαμάχη με το δήμο Κοζάνης  να είναι πραγματικά σκληρή.

Ένα επιχείρημα του ιδιοκτήτη είναι ότι έβαλε πολύ περισσότερα χρήματα από ότι υπολόγιζε, γύρω στις 133.000 ευρώ όταν υπολόγιζε για 30.000 μόνο. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο και το πολύ σημαντικό μίσθιο ανά μήνα των 4.000 ευρώ .Εκείνο όμως που αξίζει να τονιστεί  είναι το επιχείρημα του ίδιου  στην αίτηση αναστολής που υπέβαλε  την άνοιξη του 2018 κατά του δήμου απαντώντας στην απόφαση καταβολής μισθωμάτων 41.000 ευρώ.

«…Όταν πλειοδοτήσαμε στο διαγωνισμό είχαμε υπόψη μας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές και στην έναρξη της ανάπτυξης εντός του 2ου εξαμήνου του 2016….Εξαπατηθήκαμε και οι προσδοκίες μας δεν ευόδωσαν, αφού  η οικονομική κρίση επιτάθηκε, γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στον κύκλο εργασιών μου…».

Αυτά λοιπόν από τον τότε επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε Εποχή» του ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συμβούλιο Νίκο Χατσίδη, ο οποίος είχε διαδεχτεί τον Θέμι Μουμουλίδη, πρώτος το 2014 σε ψήφους στο συνδυασμό του. Νομίζω  ο ΣΥΡΙΖΑ και η πίστη σε αυτόν μας ξεπερνάει για αυτό και η πρώην δημοτική αρχή του Λευτέρη Ιωαννίδη δεν κινήθηκε αρχικά απέναντι σε  ενεργό μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  μέχρι που άρχισαν οι επιθέσεις του ιδίου  για την καπνοαπαγόρευση. Από τότε  άλλαξε ο αμανές και άρχισαν οι δικαστικές εκατέρωθεν συγκρούσεις. Όσο για την νυν αρχή η απάντηση του κ. Μαλούτα είναι αυτή: «Η απόφαση έξωσης εξακολουθεί να ισχύει .Εξαρτάται από τη συμπεριφορά του μισθωτή αν θα υλοποιηθεί…»

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Φωτογραφία του εξωφύλλου από την ορκωμοσία του Νίκου Χατσίδη ως νέος Περιφερειακός Σύμβουλος του συνδυασμού ΑλλάΖουμε Εποχή

Ο Μανώλης Κουτσοσίμος για το Δημοτικό Αναψυκτήριο: Βάζετε πλάτες στον υποψήφιο της «Ενότητας»

Ανακαινίζεται το Άλσος στο αναψυκτήριο του Αγίου Δημητρίου

Απάντηση του Δήμου Κοζάνης σε δημοσιεύματα για το Αναψυκτήριο Αγίου Δημητρίου