«H απόφαση να μετακινηθεί ο κ. Βαγγέλης Σημανδράκος ήταν μια απόφαση που πάρθηκε σε συνεννόηση μεταξύ μας και έχει να κάνει σχέση και με άλλες δραστηριότητες του ίδιου με την άλλη αντιδημαρχία να του δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθεί περισσότερο. Δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης». Αυτά είπε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στο West Channel και το Δημήτρη Βακρατσά.

«Η διαθεσιμότητα χρόνου είναι ένα σημαντικό κριτήριο. ΟΙ θέσεις προκύπτουν από τη δηλωμένη σχέση με τις άλλε δύο παρατάξεις» ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής και μας μπέρδεψε εκτός αν κάποιες αντιδημαρχίες απαιτούν λιγότερο ή περισσότερο χρόνο. Εξάλλου όπως ο ίδιος δήλωσε «Τον κ. Μιχαληλίδη και τον κ. Σημανδράκο δεν τους επέδειξα εγώ συνεργάτες, αλλά οι ψήφοι των πολιτών».

Για την αποχώρηση του Κώστα Κυριακίδη
Όσο για την αποχώρηση του Κώστα Κυριακίδη έγινε σε ήρεμο κλίμα. «Υπήρχε ουσιώδης διαφωνία που σχετιζόταν με τις συνεργασίες στο δήμο Κοζάνης .Η απλή αναλογική και η σύνθεση επιβάλει τη συνεργασία δημοτικών παρατάξεων .Το ζήτημα ήταν κομβικό. Ο Κώστας Κυριακίδης έχει μια διαφορετική άποψη».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη λειτουργία άλλων δημοτικών συμβουλίων σε Βόιο, Σέρβια και Αμύνταιο χωρίς να υπάρχει συνεργασία απάντησε: «Σε άλλους δήμους τους προϋπολογισμούς και τα τεχνικά προγράμματα τα ψηφίζει η αντιπολίτευση και όχι η πλειοψηφία .Εγώ τέτοια καραγκιοζιλίκια δεν θέλω. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την απολιγντιτοποίηση δεν σχετίζονται με άλλους δήμους. Είμαι με την απλή αναλογική που σημαίνει συνθέσεις και συγκλίσεις . Όσοι είναι υπέρ και καταφεύγουν στα δεκανίκια του κ. Θεοδωρικάκου κοροϊδεύουν πραγματικά».

Καραγκιοζιλίκι είναι να καταψηφίσουν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της δικής σου « Ενότητας « για δεκάδες εκμισθώσεις δημοτικών εκτάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα και εσύ να τους δίνεις θέσεις ευθύνης. Καραγκιοζιλίκι είναι επίσης να δηλώνεις ότι θα έδινες αντιδημαρχία στον Κώστα Κυριακίδη , ο οποίος έχει ουσιώδεις διαφωνίες στις συνεργασίες απλά για να είναι μαζί σου. Ο Κώστας Κυριακίδης δεν ενέδωσε στην εξουσία που είναι γλυκιά , αλλά ο δήμαρχος θα τον κρατούσε παρά τις διαφωνίες σε κομβικά θέματα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Οι νέες αντιδημαρχίες στο δήμο Κοζάνης -Τι πόστα αναλαμβάνει η Ελπίδα  Κουιμτζίδου, η Νούλα Τουμπουλίδου και ο Βαγγέλης Σημανδράκος