Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Μεγάλης Τετάρτης ανέφερε ότι το Πάσχα θα μετακινηθούμε με SMS 6 για Πάσχα και μέχρι τι 10 το βράδυ. Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε πολλές περιφερειακές ενότητες όπως και της Κοζάνης. Προσοχή χρειάζεται σε αρκετέ όπως στην Π.Ε. Φλώρινας. Στο σύνολο της επικράτειας η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται.

Ένα άτομο ανά 25 τ.μ. εντός των ναών και1 ανά 10 τ.μ. στους εξωτερικούς χώρους. Ο Επιτάφιος δεν θα γίνει με πομπή. Για τα καταστήματα εστίασης και καφέ στελνουμε SMS 6, δεν επιτρέπεται η μουσική, θα έχουν μόνο καθήμενους και μόνο σε ανοικτούς χώρους. Το ωράριο από την Μεγάλη Παρασκευή επεκτείνεται μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ τα από τη Μεγάλη Πέμπτη επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι μειώθηκε ο δείκτης θετικότητας, ενώ ο αριθμός εισαγωγών εμφανίζει ήπια μείωση. Οι ΜΕΘ εμφανίζουν υψηλό ποσοστό κάλυψης, οι αποσωληνώσεις όμως είναι περισσότερες από τις διασωληνώσεις.

Στον εκκλησιασμό ενδείκνυται να τηρήσουμε τις αποστάσεις, να φοράμε διπλές μάσκες και να προτιμάμε τον εξωτερικό χώρο. Το Πάσχα καλό είναι να κάνουμε self test, όπως και κατά τη διάρκεια του ανοίγματος του εστίασης. Αν επιλέξουμε να βγούμε από την φούσκα των κοινωνικών μας επαφών καλό είναι να το κάνουμε με μέτρο, σημείωσε η ίδια.

Ιωάννα Παπαδημητρίου