Παρακολούθησα το πρωί στην ΕΡΤ σε τηλεπαράθυρο την κυρία Π. Πέρκα, βουλευτίνα Ν. Φλώρινας, με αφορμή την θλιβερή επέτειο των 103 νεκρών στο Μάτι να μιλά για ελλείψεις 3.500 πυροσβεστών και by the way για τις τεράστιες ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Απορίες αφελούς πολίτη:

1. Οι ελλείψεις αυτές δεν υπήρχαν στην καταστροφή στο Μάτι?. Να θυμίσω ήταν τέταρτος χρόνος διακυβέρνησης Σύριζα.

2. Γνωρίζει η Κυρία Π. Πέρκα ότι γίνονται συνεχώς προκηρύξεις πρόσληψης Ιατρών στο ΕΣΥ, όμως δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία, κυρίως τα επαρχιακά? ( αντίθετα έχουμε συνεχείς αποχωρήσεις)

3. Εχει συγκεκριμένη πρόταση ο Σύριζα για το ΕΣΥ εκτός από την πρόταση για προσλήψεις και αύξηση μισθων και το διαχρονικό σύνθημα …υγεία για τον λαό? ( προσωπικά είμαι αντίθετος στην οριζόντια αύξηση μισθών γιατί την αύξηση θα την πάρει και ο τεμπέλης…)

4. Τολμά η Κυρία Π. Πέρκα κσι ο Σύριζα συνολικά να μιλήσει για αξιολόγηση, αξιοκρατία, λογοδοσία, για άρση της ΜΟΝΙΜΌΤΗΤΑΣ, που κατά την προσωπική μου άποψη αποτελεί την κυρία αιτία της κακοδαιμονίας στο δημόσιο? (Ας συμφωνήσουμε στην αξιολόγηση και θα βρούμε τον τρόπο)
Διατυπώνοντας προσωπική μου άποψη, το δημόσιο γενικά, είναι καταφύγιο, κατά κανόνα ανθρώπων -τονίζω κατά κανόνα-, που δεν μπορούν να σταθούν στην αγορά, πλην φωτεινων εξαιρέσεων, ικανών λειτουργών που τους συνθλιβει το σύστημα….

Επιτέλους θα βρούμε το μέτρο που θα μας ενώνει… Απόγονοι του “παν μέτρον αριστον”?

ΥΓ. 1. Οι απόψεις μου αυτές είναι διαχρονικές ( μπορείτε να ανατρέξετε στην αρθρογραφία μου) και όχι τώρα που αποχώρησα από το Δημόσιο Συστημα υγείας.

2. Επειδή είμαι βέβαιος ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις οι απόψεις μου, παρακαλώ τεκμηριωμένα επιχειρήματα και όχι υβριστικές κραυγές, κατάλοιπα ψεκασμένων…. πρόσφατων εποχών.θα τις διαγράφω πάραυτα!!

3. Θα συνεχίσω να είμαι ενεργός πολίτης…εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις μου και σε όποιον αρέσει!!!, όμως μ’αυτά και μ’αυτά ο Σύριζα και ο Α. Τσίπρας αποτελεί το κύριο στήριγμα του Κ. Μητσοτάκη…..