Την Πέμπτη το απόγευμα συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Αφού συζητήθηκαν τα επτά θέματα ημερησίας διάταξης και ένας εκτός, ο πρόεδρος κ. Νίκος Κέφαλος ενημέρωσε το σώμα για την αρνητική θέση που πήρε το υπουργείο για την πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Κατά την προσωπική μου άποψη το Υπουργείο έχει φερθεί αδίκως στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Ο υφυπουργός Πολιτισμού λειτούργησε υπό το καθεστώς εκβιασμού διαφόρων που έγραψαν διάφορες επιστολές. Αν ήμουν εγώ Γιώτης Βασιλειάδης θα είχα προχωρήσει σε μήνυση στο ΣΕΗ και την Ένωση Σκηνοθετών για τις αρνητικές  εισηγήσεις στο πρόσωπό του με βάση τις οποίες αποφάσισε το υπουργείο. Αισθάνομαι ότι το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ πήρε την καλύτερη απόφαση”.

Μάλιστα μίλησε για επαναπροκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή χωρίς να συντρέχει λόγος βιασύνης. σύμφωνα με τα λεγόμενά του με πιο αναλυτικούς τους όρους τους προκήρυξης. “Προέχει να καλυφθεί η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή με άλλο τρόπο: Να συσταθεί τριμελής καλλιτεχνική επιτροπή για τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του χειμώνα”. Έτσι λειτουργεί και το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής όπως  είπε.

“Ποτέ η επιλογή δεν έγινε με συγκριτική αξιολόγηση, παρά μόνο του κ. Μυριανθόπουλου, όπως είπε. Κανένα  ΔΗΠΕΘΕ δεν έστειλε συγκριτική αξιολόγηση Και η Νικολάου και ο αείμνηστος Γιάννης Καραχισαρίδης και ο Λευτέρης Γιοβανίδης επιλέχτηκαν με μυστική ψηφοφορία. Η εμμονή του υπουργού έχει να κάνει ότι αισθάνθηκε εκβιασμένος από τα διάφορα δημοσιεύματα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό τον εκβιασμό ως σώμα. Υπάρχει διακριτική συμπεριφορά του υπουργού έναντι του ΔΗΠΕΘΕ. Δυστυχώς το υπουργείο αποφάσισε με ελλειμματική κρίση εκβιαζόμενο από το κλίμα που δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες στο ΔΗΠΕΘΕ. Δεν θα τους ακολουθήσουμε“.

“Δεν υπάρχει νομική κάλυψη στον υπουργό να ζητά τη συγκριτική αξιολόγηση. Αυτό ήταν κατασκεύασμα του υπουργού” πρόσθεσε ο  Κώστα Κυτίδης. Σχετικά με την πρόσληψη του κ. Λευτέρη Πλασκοβίτη  ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ εξήγησε ότι θα ήταν άκυρο να πάμε στην πρόσληψή του.

Ιωάννα Παπαδημητρίου