Με ιδιαίτερη επιτυχία και με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων λόγω πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 24 Αυγούστου και ώρα 7μ.μ. τα εγκαίνια του νέου γραφείου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα που βρίσκεται πλέον στην οδό Μακεδονομάχων 61.

Μέσα σε ένα συγκινητικό κλίμα , η προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου, πραγματοποίησε Αγιασμό και τίμησε για την προσφορά τους τους τρείς διαχρονικά Προέδρους του Συλλόγου που έφυγαν από την ζωή, Μήττο Ιωάννη, Λίτο Πέτρο και Αράπη Γεώργιο, στην μνήμη των οποίων εκτέλεσε και επιμνημόσυνη δέηση.

Ο Αγιασμός και η εκδήλωση μνήμης και τιμής, εκτελέστηκε έξω από το νέο γραφείο του Συλλόγου και ο Πάτερ Αθανάσιος Καμπούρης, δίνοντας τις ευχές του, στάθηκε μεταξύ άλλων στον αγώνα και τον ιδιαίτερο ρόλο που επιτελεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λυσσαρίδη Νικόλαου, της Αντιδημάρχου Εορδαίας Αντωνιάδου Μαρίας, του Προέδρου της τοπικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας Νικολαΐδη Ισαάκ και Εκπροσώπους από το Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας, του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, του Σύλλόγου Κρητών και Θρακικής Εστίας Εορδαίας, η προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου, στάθηκε επάξια στην προσφορά των τριών διαχρονικά Προέδρων, αλλά και στο νέο τους ξεκίνημα στον καινούριο χώρο.

Υπογραμμίσθηκε η ανάγκη ενεργοποίησης όλων των μελών του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας και ζητήθηκε η στήριξη όλων των αρμοδίων για την ενίσχυση, αναβάθμιση και μετατροπή του ογκολογικού τμήματος που λειτουργεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας σε αυτόνομη ογκολογική κλινική, προκειμένου να μπορέσει να ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό, νοσηλευτικό και το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των καρκινοπαθών της ευρύτερης περιοχής.