Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΚΗ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

-“Ο Δήμαρχος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του

Την εικόνα ενός παρατημένου, αποσυντονισμένου δήμου υπό “κατάρρευση”, με προβλήματα καθημερινότητας για τους πολίτες και μεγάλα έργα που δεν προχωρούν , μεταφέρει με τα μελανότερα χρώματα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, Βασίλης Κωνσταντόπουλος , καταγγέλλοντας πως οι υπηρεσίες δεν συντονίζονται από τον δήμαρχο και ο δήμος θα πάει “σέρνοντας” μέχρι τις εκλογές , με πολλά προβλήματα στις “πλάτες” των πολιτών.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο κ. Κωνσταντόπουλος άφησε αιχμές για την αδυναμία της δημοτικής αρχής να ανταπεξέλθει στα προβλήματα των πολιτών, λέγοντας πως ο ορεινός όγκος έμεινε χωρίς μέριμνα για αποχιονισμό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα και αυτό ως αποτέλεσμα μιας “ανέτοιμης” δημοτικής αρχής: “Στα Καμβούνια, Πολύραχο, Λιβαδερό, Μεταξά, έριξε πολύ χιόνι το οποίο ποικίλει από 30 εκ. μέχρι 50-60 εκ. σε Λιβαδερό – Μεταξά. Η δημοτική αρχή δεν ήταν έτοιμη να το αντιμετωπίσει, παρουσίασε βασικά προβλήματα έλλειψης εξοπλισμού γιατί τα γκρέιντερ ήταν χαλασμένα. Ο αντιδήμαρχος αναγκάστηκε να κάνει κινήσεις μόνος του, μάλιστα χάλασε το ένα αποχιονιστικό των Σερβίων.  Τελικά έφερε και το εκχιονιστικό του Βελβεντού  για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των χωριών. Ωστόσο, καθαρίστηκαν μόνο οι κεντρικοί δρόμοι, και τα άλλα σημεία έμειναν ακαθάριστα και οι δρόμοι προς τους στάβλους, προς Μεταξά, Λιβαδερό , Τριγωνικό είναι γεμάτοι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Θύμισε , μάλιστα ότι την περίοδο δημαρχιακής θητείας του ιδίου, έμπαιναν δύο τρακτέρ για τον αποχιονισμό των χωριών και της διάνοιξης της οδοποιίας προς τους στάβλους. Το αποτέλεσμα ήταν οι πρόεδροι των κοινοτήτων να διαμαρτύρονται και όπως καταγγέλλει ο κ. Κωνσταντόπουλος, η δημοτική αρχή δεν είχε φροντίσει να αναθέσει σε τρακτέρ να ανοίξουν τους δρόμους, με συνέπεια οι κτηνοτρόφοι να περιμένουν πως θα ανοίξουν οι δρόμοι για να πάνε στους στάβλους. Μάλιστα κάποιοι κτηνοτρόφοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με τον κ. Κωνσταντόπουλο να σημειώνει πως έπρεπε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα από πριν. Πόσο μάλλον όταν ήξεραν οι πάντες ότι θα ερχόταν κακοκαιρία στη Δυτική Μακεδονία. “Δυστυχώς, για άλλη μια φορά μας βρήκε ανέτοιμους. Είναι κρίμα που το λέω, είναι κρίμα που στον τόπο μας υπήρξε μια τέτοια δημοτική αρχή”, είπε χαρακτηριστικά. Σήμερα η εικόνα είναι καλύτερη στα ορεινά χωριά των Σερβίων , ως αποτέλεσμα μέχρι την Τρίτη το απόγευμα να ανοίξουν οι δρόμοι. Πάντως, το μεγάλο τους πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα φορτηγά με το γάλα, γεγονός που ενέτεινε το πρόβλημα.

“Ο Δήμαρχος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του

Επίσης, κληθείς να σχολιάσει τη γενικότερη εικόνα στο δήμο και τα οικονομικά του δήμου, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε πως έφτασε Μάρτης και ακόμη δεν έχει κατατεθεί προς ψήφιση ο προϋπολογισμός εκ νέου, σημειώνοντας πως: “Αυτό που έχει καθοριστική σημασία, είναι έγκαιρα να κατατεθεί το σχέδιο προϋπολογισμού και έγκαιρα να έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη. Εμείς φτάσαμε 1 Μαρτίου και ακόμη δεν κατατέθηκε για να ψηφιστεί”. Τώρα ο δήμος λειτουργεί με τον προϋπολογισμό του 2017, γεγονός προβληματικό. Από την άλλη , δεν ψηφίστηκε ούτε ο απολογισμός ούτε και ο ισολογισμός του 2016, με αποτέλεσμα να υπάρχει “αποσυντονισμός” στο δήμο”. Μάλιστα ο ίδιος καταγγέλλει πως οι υπηρεσίες δεν συντονίζονται από τον δήμαρχο, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση και καθημερινότητα των πολιτών. Ακόμη, δεν έλειψαν οι αιχμές κατά του δημάρχου, λέγοντας πως δεν είναι αποκλειστικής απασχόλησης, λέγοντας με αιχμές πως ο δήμαρχος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του με μια ώρα παρουσίας την ημέρα στο δημαρχείο. Επίσης σχολίασε τη διάλυση της παράταξης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν στελέχη να τον πλαισιώσουν . “Εμείς είπαμε στον δήμαρχο αν δεν μπορεί να παραιτηθεί και απ’ ότι φαίνεται ο δήμος θα πάει σέρνοντας μέχρι τις εκλογές”, είπε δεικτικά ο κ. Κωνσταντόπουλος, καταγγέλλοντας πως όλα αυτά θα έχουν επίπτωση στη λειτουργία του δήμου, ως αποτέλεσμα η καθημερινότητα των πολιτών να πάσχει: Αποχιονισμοί, δέκα ημέρες χωρίς νερό στο αντλιοστάσιο στο Μικρόβαλτο, σκουπίδια, χόρτα, παιδικές χαρές και άλλα προβλήματα. Αλλά και τα μεγάλα έργα, με τον πρώην δήμαρχο να λέει πως δεν εντάχθηκε κάποιο καινούριο, παρά μόνο τα έργα που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή ως παρακαταθήκη. Καταγγέλλει πως ο δήμος βρίσκεται υπό κατάρρευση και έργα μεγάλα χάνονται, σημειώνοντας αναλυτικά ότι: “Σέρβια, Καμβούνια, Λιβαδερό ουδέν. Κάποια έργα έγιναν στο Βελβεντό είναι γιατί κάποιοι σύμβουλοι , πρώην αντιδήμαρχοι φρόντισαν να τα κινήσουν. Ο υπόλοιπος δήμος έχει καταρρεύσει και φοβάμαι ότι συμβάσεις που υπογράψαμε, όπως το αρδευτικό των Καμβουνίων , μια σύμβαση με τη ΔΕΗ για την επιχορήγηση 2 εκ. ευρώ για την κατασκευή αντλιοστασίων, έληξε η σύμβαση , το θέσαμε αρκετές φορές στο συμβούλιο, επισημάναμε την αδράνειά του και φοβόμαστε ότι το ποσό θα χαθεί”.


Β.Σ.