Οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης συναντήθηκαν την Τρίτη το πρωί και πάλι με τη διοίκηση του ΛΚΔΜ παραμένοντας για δωδέκατη μέρα κοντά στο κτίριο της περιφερειακής αρχής .Άκαρπη χαρακτήρισε τη συνάντηση στο prlogos ο Αλέξανδρος Σαρριανίδης, εκπρόσωπος των αυτοκινητιστών .Ο διαγωνισμός των 5, 5 εκ ευρώ που θα βγει σε δημοπρασία τον Οκτώβριο δεν τους αφορά, αφού συμμετέχουν μόνο τεχνικές ή μεταφορικές εταιρείες. Η τρέχουσα σύμβαση 2 εκ για μεταφορά λιγνίτη εξαρτάται επίσης από τις ανάγκες του χειμώνα χωρίς να υπάρχει κάτι σταθερό. Κάτω από αυτές τις συνθήκες φυσικά δεν εξασφαλίζεται κάποιο σταθερό εισόδημα για τους φορτηγατζήδες.

Μόνο ως κοινοπρακτικό σχήμα μπορούν να πάρουν μέρος σε έναν ανάλογο διεθνή διαγωνισμό και όχι μεμονωμένα, εξήγησε η πλευρά της ΔΕΗ αφού δεν υπάρχει εργοληπτικό πτυχίο. Κάτι τέτοιο όμως δεν ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης που καλούνται πάλι να βάλουν μπροστά χρήματα ως εγγύηση όταν ήδη τρέχει προηγούμενη σύμβαση που δεν ενεργοποιείται.

Για το λόγο αυτό ζητείται μια συνάντηση εκπροσώπων των αυτοκινητιστών στην Αθήνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση είτε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη παρουσία και των βουλευτών του νομού μας. Ήδη οι ιδιοκτήτες των φορτηγών έχουν επικοινωνήσει με τους πέντε βουλευτές αναμένοντας τις δικές τους ενέργειες στον αγώνας τους. Αν δεν τελεσφορήσει και η συνάντηση στην Αθήνα, θα ακολουθήσει κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

15 εκατομμύρια για αποκαταστάσεις εδαφών τον Οκτώβριο -Σε στάση αναμονής οι φορτηγατζήδες

Κλιμακώνεται ο αγώνας των φορτηγατζήδων  : «Δεν έχουμε χρόνο, δεν υπάρχουν δουλειές,  οι αποκαταστάσεις αργούν»- Νίκος Λυσσαρίδης: «Να πάρουν θέση οι βουλευτές για τον αγώνα των φορτηγατζήδων»