Ξεκίνησε η προεργασία στους αγροτικούς χωματόδρομους για το πρώτο από τα δυο  έργα Ασφαλτοστρώσεων Αγροτικής Οδοποιίας (Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” προϋπολογισμού 2.957.000,00 €) στον κάμπο του Βελβεντού. Άλλα 30 χλμ περίπου αγροτικών δρόμων θα ασφαλτοστρωθούν και θα δικτυωθούν με τα υπόλοιπα 63 χλμ ασφαλτοστρωμένων δρόμων που έγιναν σε παλιότερες περιόδους, για να μεταφέρονται προπαντός τα ευπαθή φρούτα της αγροτικής συγκομιδής.

Δεν αναλώνουμε χρήματα της Περιφέρειας, αλλά χρήματα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της ελληνικής πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα χρήματα για τις κτηνοτροφικές μονάδες και τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα τα αξιοποίησαν όσοι δεν ασχολήθηκαν με τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα εδώ και δυο δεκαετίες. Το “ΟΠΑΑΧ”, το “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”, το “ΕΣΠΑ 2014-2020” και τώρα το “Α.Τρίτσης” είναι συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που αξιοποιήσαμε ως Δήμος Βελβεντού διαχρονικά για τις ασφαλτοστρώσεις των αγροτικών δρόμων.

Και τώρα υπολογίζουμε πως με τα χρήματα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που τα προγραμματίζουν οι υπεύθυνοι από το 2020 λόγω της απολιγνιτοποίησης θα χρηματοδοτηθούν άλλες πρωτοβουλίες, έργα και επενδύσεις που θα βοηθήσουν για την συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.