Ο Μπάμπης Πουτογλίδης είναι ένας νέος 31 ετών από την Ακρινή , κτηνοτρόφος με 500 πρόβατα , 350 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, τριφύλλια, καλαμπόκια, στάρια και παράλληλα τοπικός σύμβουλος στην κοινότητα και πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου. Εκφράζει το παράπονό του στο prlogos για την εγκατάλειψη του χωριού, τη δέσμευση της γης από τη ΔΕΗ ,την κατεδάφιση των αποθηκών και την πλήρη ανικανότητα του δημάρχου Κοζάνης και του περιφερειάρχη.

«Η ΔΕΗ δέσμευσε τη γη μας»
«5, 5 χιλιάδες στρέμματα είναι δεσμευμένα από τη ΔΕΗ στον κάμπο μετά την ανακοίνωση για την αναγκαστική απαλλοτρίωσή του. Ωστόσο καμιά διαδικασία δεν έγινε για την απαλλοτρίωση στερώντας μας τη δυνατότητα αξιοποίησης της γης , αλλά και κάποιου χρηματοδοτικού προγράμματος για νέες προσοδοφόρες καλλιέργειες. Από την κήρυξη μέχρι την αποζημίωση μεσολαβούν δέκα χρόνια .Εμείς μέχρι τότε τα θα κάνουμε;» διερωτάται ο κ. Πουτογλίδης, αγρότης , κάτοχος σύγχρονων μηχανημάτων και συγχρόνως επαγγελματίας κτηνοτρόφος.

«Χρειαζόμαστε τις αποθήκες- Όλος ο κάμπος το δήμου Κοζάνης έχει νόμιμες;»
«Πάραυτα μετά από κινήσεις της ΔΕΗ , η πολεοδομία μας έβαλε πρόστιμα μέχρι και 240.000 ευρώ για τις αποθήκες που είχαμε χωρίς πολεοδομική άδεια», σημείωσε ο ίδιος αναφερόμενος στην εισαγγελική εντολή για επιβολή προστίμων μετά από ενέργειες της ΔΕΗ Α.Ε., τα οποία διαγράφτηκαν όταν κατεδαφίστηκαν περίπου 30 αποθήκες ως και 400τ.μ. αρχές του έτους. «Που θα βάλει κάποιος τις μπάλες όταν δεν έχει αποθήκη; Ακόμα και πρόστιμα στο ΙΚΑ πληρώνουμε για τα κτίσματα που κατεδαφίστηκαν » αναφέρει ο κ. Πουτογλίδης . «Όλος ο κάμπος το δήμου Κοζάνης έχει νόμιμες αποθήκες; Η πολεοδομία μπήκε ποτέ στη ΔΕΗ να ελέγξει τα κτίσματά της αν είναι νόμιμα;»

Εικόνες εγκατάλειψης
«Το χωριό είναι εγκαταλειμμένο, το χόρτο έχει φτάσει στο γόνατο και στα εννιά πάρκα, η παιδική χαρά δεν λειτουργεί, το δίκτυο ύδρευσης είναι με αμιαντοσωλήνες. Η ανικανότητα του δημάρχου και του περιφερειάρχη μας έχει φέρει σε απόγνωση», αναφέρει ο 31 χρονος κάτοικος Ακρινής με τη δική μας σημείωση ότι η στάση του δημάρχου Κοζάνης είναι μετριοπαθής στο θέμα της μετεγκατάστασης και δεν έχει ποτέ δώσει υποσχέσεις του αέρα.
Ιωάννα Παπαδημητρίου