ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΘΟΝΗΣ!

Μια ξεχωριστή συναυλία-­ αφιέρωμα στη μουσική του ευρωπαϊκού κινηματογράφου πραγματοποίησε η Musicart-­Νέο Ωδείο Κοζάνης, το βράδυ της Κυριακής 15 Οκτωβρίου στο κατάμεστο από κόσμο Garden Hall στον Κρόκο Κοζάνης.
Ορχήστρα, σύνολα δωματίου, σολίστες, παραδοσιακά σχήματα, χορωδίες και σύνολα κιθάρας ξενάγησαν το κοινό στον μαγικό κόσμο της μεγάλης οθόνης μέσα από ένα πρωτότυπο πρόγραμμα μουσικής και εικόνας. Οι μουσικές του Rota, του Shostakovich, του Morricone παντρεύτηκαν με μουσικές του Ξαρχάκου, του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι και σε συνδυασμό με την προβολή εικόνων έδωσαν ένα αποτέλεσμα μαγευτικό, που ενθουσίασε το κοινό. Να σημειωθεί πως στη συναυλία συμμετείχαν περί τα 80 παιδιά, όλα μαθητές του Ωδείου.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο Υπεύθυνος Σπουδών του Ωδείου Στέλιος Καραγιαννίδης: “Τα τελευταία τρία χρόνια κάνουμε μια μεγάλη συναυλία στην έναρξη της χρονιάς και εφέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στη μουσική του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Επιλέχθηκαν μουσικές από διάφορες ταινίες, ώστε να προκύψει ένα ευρύ μουσικό φάσμα, αλλά και ταινιών, το οποίο συνδυάστηκε με φωτογραφίες από ταινίες”.
Εντωμεταξύ, οι εγγραφές στο Ωδείο ξεκίνησαν και συνεχίζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν τα μαθήματα . Οι επιλογές για το κάθε παιδί είναι πολλές, ενώ χαρακτηριστικό του Ωδείο Music Art είναι οι πολλές εκδηλώσεις που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να παίζουν τα παιδιά σε συναυλίες, παίρνοντας τη χαρά της δημιουργίας!

Β.Σ.



Β.Σ.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το