Για τον ανάδοχο του έργου στο Πισοδέρι 1, 47 εκ ευρώ αποφάσισε η Περιφερειακή Επιτροπή .Ο διαγωνισμός έγινε με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και προσκλήθηκαν τρεις εταιρείες .Καμία δεν υπέβαλε προσφορά ενώ οι δυο μόνο κατέθεσαν τεχνική έκθεση με επισημάνσεις για τη δυσκολία του έργου . Στη δεύτερη φάση προσκλήθηκε μόνο η μία εκ των δύο που κατέθεσαν παρατηρήσεις που έχει και λατομείο. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Γκοβεδάρος η πρώτη εταιρεία δεν ενδιαφέρθηκε, ενώ η δεύτερη ζήτησε νέα μελέτη κάτι που θα καθυστερούσε το έργο ως και πέντε μήνες .

Εν τέλει αποφασίστηκε να γίνει το έργο από αυτήν που σέβεται την αρχική μελέτη του έργου και το χρόνο των τεσσάρων μηνών .Το έργο είναι δύσκολο όπως αναφέρθηκε , έχει θέματα γεωτεχνικά και θα γίνει νέα έρευνα .Αν η αντοχή του εδάφους δεν είναι ικανοποιητική , θα υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο θεμελίωσης των συρματοκιβωτίων .

Τέθηκαν ερωτήματα από μέλη της επιτροπής για τα κριτήρια επιλογής μιας μόνο εταιρείας, γιατί δεν ζητήθηκαν προσφορές από τις άλλες δυο , γιατί δεν υπάρχει πρακτικό αξιολόγησης που εν τέλει καλούν μόνο μια εταιρεία με μηδενική έκπτωση στο έργο.

Το έργο αφορά την αποκατάσταση της κατάρρευσης τοίχου αντιστήριξης που συγκρατούσε επίχωμα της οδού, που βρίσκεται στο 22ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού αρ 2 Φλώρινας-Καστοριάς εντός του οικισμού Πισοδερίου Φλώρινας, που αποσκοπεί στην κατασκευή νέου επιχώματος και τοίχου αντιστήριξης για να εξασφαλιστεί η επαναφορά του οδοστρώματος στην πρότερη κατάσταση και της κυκλοφορίας στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ιωάννα Παπαδημητρίου