Στις 6 Νοεμβρίου δημοσιεύσαμε το θέμα «Σεξουαλικός εκβιασμός φοιτητριών και έκτακτων καθηγητριών από καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Το Υπουργείο Παιδείας ζητά διερεύνηση». Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε μια ανακοίνωση με θέμα «Δελτίο Τύπου περί των υποτιθέμενων καταγγελιών σε βάρος Καθηγητή του Ιδρύματος» στις 8 Νοεμβρίου, το οποίο ουδέποτε στάλθηκε στα Μ.Μ.Ε. ως δελτίο τύπου και το αντλήσαμε μόνοι μας από τη σελίδα του.

Σε αυτό αναφέρεται ότι η καταγγελία είναι ανώνυμη, κάτι το οποίο προφανώς γνώριζε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά δεν μας το έκανε γνωστό, όταν επικοινωνήσαμε. «Η καταγγελία ερευνήθηκε πλήρως και δεν προέκυψε ότι συντρέχει λόγος περαιτέρω ενεργειών, διότι ουδεμία ένδειξη αλήθειας των καταγγελλομένων υφίσταται» συνεχίζει.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του prlogos η υπόθεση έκλεισε από πλευράς Πανεπιστημίου στα τέλη Οκτωβρίου με επιστολή στο Τμήμα Πειθαρχικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο δεν διερευνήθηκε η υπόθεση, λόγω του γεγονότος ότι έλειπαν οι φοιτήτριες και οι καθηγήτριες για να καταθέσουν. Αν όντως ήταν μια «υποτιθέμενη» καταγγελία, την οποία όμως ερεύνησε το Πανεπιστήμιο πλήρως παρακαλούμε όπως δώσετε στη δημοσιότητα τα έγγραφα εκείνα χωρίς ονόματα, τα οποία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

«Η περίπτωση του κυρίου………….., καθηγητή στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας απαιτεί ρηξικέλευθες αποφάσεις» αναφέρει η καταγγελία. Η ανωνυμία της καταγγελίας δεν σημαίνει ότι δεν έχει βαρύτητα. Άραγε ποια είναι η θέση του Πανεπιστημίου δεοντολογικά για το θέμα;

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Σεξουαλικός εκβιασμός φοιτητριών και έκτακτων καθηγητριών από καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Το Υπουργείο Παιδείας ζητά διερεύνηση

Δελτίο Τύπου περί των υποτιθέμενων καταγγελιών σε βάρος Καθηγητή του Ιδρύματος