Όταν φεύγουν αρχιερείς μιλιά, σεισμός έγινε όταν εκοιμήθη η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης της Κοζάνης με αφορμή και την χειροθεσία του πρεσβύτερου π. Ευάγγελου Κρητικάκου στο βαθμό του οικονόμου ανέφερε από τον άμβωνα: «Είμαστε κράτος ορθόδοξο ,ομοεθνές και ομόδοξο, ίσως το μοναδικό στη γη που έχουμε τόσα γευτεί από τον Τριαδικό Θεό .Η προσπάθεια των αρχών είναι να κηρύξουμε την Ελλάδα ουδετερόθρησκο κράτος» .

Μίλησε για τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας και των καναλιών που ασχολούνται με τον ίδιο. «Φεύγουν αρχιερείς από τον κόσμο όπως ο μακαριστός Δράμας και τίποτα μιλιά» τόνισε όταν για τραγουδιστές γίνεται σάλος . «Σεισμός έγινε στην Ελλάδα όταν εκοιμήθη η Αλίκη Βουγιουκλάκη , στο μνημόσυνο όμως πού ήταν αυτοί που φώναζαν αθάνατη; Συγχωρέσε με για όλα αυτά , αλλά πρέπει να τα πούμε με την ευθύνη του πνευματικού πατέρα .Οι επίσκοποι, οι κληρικοί δεν είναι εργαλεία του κόσμου τούτου, η εκκλησία είναι θεανθρώπινος οργανισμός».

«Αν πρόκειται να πάμε σε κάνα γάμο και βάπτιση ντυνόμαστε για να δείξουμε ότι έχουμε και ενώπιον του Κυρίου ατημέλητοι; Ποιος τα είπε όλα αυτά; » . «Στην εποχή μας οι περισσότεροι έχουν φτιάξει δικές τους θεολογίες. Η εκκλησία δεν χρειάζεται πολυτέλεια. Άλλο η πολυτέλεια και άλλο η αρχοντιά» πρόσθεσε αναφερόμενος στο ντύσιμο όσων έρχονται να κοινωνήσουν.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Η πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης με χειροθεσία οικονόμου