Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Μάιο του έτους 2022, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν 6 τροχαία ατυχήματα τον Μάιο του 2022, όπως και τον αντίστοιχο μήνα του 2021.
Ειδικότερα σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι κανενός το 2021.
2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα, έναντι 1 το 2021.
2 ελαφρά τροχαία ατυχήματα, έναντι 5 το 2021.
Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν συνολικά 7 παθόντες, όπως και τον αντίστοιχο μήνα του 2021.
Ειδικότερα καταγράφηκαν:
2 νεκροί, έναντι κανενός το 2021.
3 βαριά τραυματίες, έναντι 1 το 2021.
2 ελαφρά τραυματίες, έναντι 6 το 2021.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προκύπτει από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
Η υπερβολική ταχύτητα
Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
Η μη χρήση προστατευτικού κράνους
Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
Τα φθαρμένα ελαστικά
Η μη χρήση παιδικών καθισμάτων
Ο ερυθρός σηματοδότης
H παραβίαση προτεραιότητας


















