Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ ενέκρινε την Τεχνική έκθεση πραγματογνωμοσύνης και την καταβολή αποζημίωσης από την ΔΕΥΑΚ ύψους 880 € σε  κάτοικο της  Κοζάνης  για την κάλυψη των δαπανών αποκατάστασης των προκληθέντων βλαβών/ αποζημίωσης χωρίς δική του υπαιτιότητα που αναλογούν στον ασφαλιζόμενο φορέα.

Στις αρχές Γενάρη παρουσιάστηκε βλάβη διαρροής υπέρθερμου νερού από το δίκτυο διανομής της εγκατάστασης τηλεθέρμανσης  σε οδό  της Κοζάνης με αποτέλεσμα την εκτεταμένη διείσδυση του υπέρθερμου ατμού εντός της οικίας ιδιοκτησίας του κατοίκου της Κοζάνης . Λόγω της διαρροής αυτής προκλήθηκαν υλικές ζημιές εντός των βοηθητικών αλλά και κύριων χώρων της κατοικίας, για τις οποίες ο ενδιαφερόμενος υπέβαλε αίτηση Αποζημίωσης . Ακολούθησε η επί τόπου διερεύνηση του συμβάντος και η σύνταξη στις  Τεχνικής έκθεσης Πραγματογνωμοσύνης Ζημιών αστικής ευθύνης από την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία και επισυνάπτεται, βάση της οποίας το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών – αποζημίωσης ανέρχεται συνολικά σε 5.650 € πλέον ΦΠΑ.

Επίσης  το πρωτόκολλο αποζημίωσης επιφανειακής αγροζημίας για αποζημίωση έκτασης για ζημία που προκλήθηκε λόγω κατασκευής/διαρροής του αγωγού του έργου «ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ – ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ» ύψους 787,50 €