Η κατάργηση των διατάξεων του νόμου της αποεπένδυσης της ΔΕΗ και της επιστροφής των θυγατρικών που δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης και Μελίτης στην μητρική εταιρία ΔΕΗ, προβλέπεται με σχετική ρύθμιση στο σχέδιο νόμου για την Ενεργειακή Απόδοση που έχει κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα καταργείται η υποχρέωση «αποεπένδυσης», η οποία είχε προβλεφθεί στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης και δίνεται στη ΔΕΗ η δυνατότητα να προβεί, κατά την διακριτική της ευχέρεια, σε εταιρικούς μετασχηματισμούς που εξυπηρετούν το επιχειρησιακό της σχέδιο.

Αναλυτικότερα προβλέπεται η δυνατότητα της συγχώνευσης με απορρόφηση από τη ΔΕΗ των εταιρειών που συστάθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 επ. του Ν. 4533/2018 (Α’ 75) «ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» και «ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».

Με το μέτρο αυτό, το ΥΠΕΝ απαλλάσσει την ΔΕΗ από την υποχρέωση που είχε νομοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την απόσχιση και εισφορά δύο λιγνιτικών κλάδων της ΔΕΗ σε δύο νέες εταιρείες («ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» και «ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.») και την συνακόλουθη πώληση αυτών.

δείτε τα σχετικά κείμενα από το προσχέδιο του νόμου:

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr