Μέρα ανατροπών η τελευταία του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIA BAJA GREECE 2024 με πρωταγωνιστή για μια ακόμη φορά το χώμα και τη σκόνη, αλλά και τη βροχή που έκανε την εμφάνισή της την τελευταία μέρα των αγώνων, προσθέτοντας επιπλέον δυσκολία στις ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές.

Η δράση μεταφέρθηκε και πάλι στο Βίτσι με τους αγωνιζόμενους να βρίσκονται απέναντι στην ειδική διαδρομή «Μαυρόκαμπος» μήκους 114,47 χιλιομέτρων την οποία επανέλαβαν και το μεσημέρι, καλύπτοντας συνολικά 229 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Έτσι, μετά από σχεδόν 820 χιλιόμετρα διαδρομών εκ των οποίων τα 560 ειδικές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η μεγάλη συνάντηση στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς αναδεικνύοντας μεγάλο νικητή την ομάδα των Ισπανών Eduardo Pons και Jaume Betriu με TAURUS T3 MAX και συνολικό χρόνο 7 ώρες 50 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Γάλλοι Lionel και Lucie Baud με G RALLY TEAM OT3, και χρόνο 8 ώρες, 3 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν ο Ιάπωνας Akira Miura και ο Γάλλος συνοδηγός του Jean Michel Polato με TOYOTA HILUX OVERDRIVE και χρόνο 8 ώρες, 7 λεπτά και 53 δεύτερα.

Στην κατηγορία T1+, στην κορυφή βρέθηκε η ομάδα του Akira Miura (TOYOTA HILUX OVERDRIVE), ενώ δεύτερη τερμάτισε αυτή των Zapletal – Sykora (FORD F-150 EVO). Νικήτρια στην κατηγορία SSV είναι η ομάδα του Αργεντίνου Fernando Alvarez και του Γάλλου συνοδηγού του Xavier Pansieri (BRP CAN-AM MAVERICK) και ακολούθησε αυτή των Toril – Nasser Al-Kuwari (BRP CAN-AM MAVERICK). Οι Ισπανοί Pons και Betriu κέρδισαν και στην κατηγοριά Challenger ακολουθούμενοι από τους Lionel και Lucie Baud.

Στον Εθνικό αγώνα, νικητές αναδείχθηκαν οι Τούρκοι Israfil Akyuz και Mert Tepe με CAN-AM MAVERICK και χρόνο 08:59:49.8, ενώ στη δεύτερη θέση κυμάτισε η γαλανόλευκη, με τους Ταξιάρχη Αδαμόπουλο και Θεόδωρο Αργυρόπουλο (CAN-AM MAVERICK) και χρόνο 09:01:19.4. Τρίτοι τερμάτισαν οι Ιρανοί Mohammadzadeh Ghasem και Mahmoodreza Ebadian επίσης με CAN-AM MAVERICK και χρόνο 09:44:10.2.

Το BAJA GREECE 2024 ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:00 με την απονομή των επάθλων στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης στην πόλη του Άργους Ορεστικού. Εκεί ο κόσμος τίμησε τους νικητές του φετινού επετειακού Ράλι και τους χειροκρότησε θερμά παρά την καταρρακτώδη βροχή, ενώ όλοι οι αγωνιζόμενοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια τόσο για την άψογη οργάνωση του αγώνα, όσο και για τους ανθρώπους του Άργους Ορεστικού και τη φιλοξενία τους, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

πηγή:omae-epa.gr