Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης “ΦΙΛΙΠΠΟΣ”, η εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, που διοργάνωσε η 9η Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ “ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ”.

Μετά το χαιρετισμό του Διοικητή της 9ης Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ, ακολούθησε ομιλία από την καθηγήτρια Σοφία Ηλιάδου Τάχου με θέμα: Η συμμετοχή των ΕΔ στην απελευθέρωση της Δυτικής Μακεδονίας (1912-1913). Στη συνέχεια ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την ομιλία του ο πρόεδρος ΕΑΑΣ Παραρτήματος Ν. Κοζάνης, Αντιστράτηγος ε.α. Μιχαήλ Καψάλης, με θέμα την κοινωνική προσφορά του αξιωματικού μετά την αποστρατεία.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων περιέλαβε το οδοιπορικό της ΙΧ Μεραρχίας Πεζικού, πλαισιωμένο από τη Στρατιωτική Μουσική της 9ης Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ, και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού για την ιστορία και τη δράση της 9ης Μ/Π ΤΑΞ, ενώ στο κλείσιμο της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην έκθεση φωτογραφίας-μουσειακού οπλισμού στο φουαγιέ της αίθουσας “ΦΙΛΙΠΠΟΣ”.
Ε.Σ.