Τη Δευτέρα ανοίγει η αυλαία για τις πανελλαδικές με 1.021 μαθητές των Γενικών Λυκείων της Π.Ε. Κοζάνης να διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Την Τρίτη 16 Ιουνίου παίρνουν τη σκυτάλη τα ΕΠΑΛ με τα νέα ελληνικά με 502 συμμετοχές σε όλο τον Νομό. Με βάση και τα περσινά δεδομένα υπάρχει αύξηση 20% στους διαγωνιζόμενους των ΕΠΑΛ.

Δώδεκα θα είναι τα εξεταστικά κέντρα στο Νομό Κοζάνης , εννέα στα ΓΕΛ , τρία στα ΕΠΑΛ και ένα κέντρο φυσικώς αδυνάτων. Συγκεκριμένα το 1ο, 2ο ,3ο και 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, το 1ο, 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας και το ΓΕΛ Σιάτιστας, Νεάπολης και Σερβίων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. Το 1ο, 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και το 1ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας για του μαθητές των επαγγελματικών λυκείων και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης ορίστηκε ως κέντρο φυσικώς αδυνάτων και αποτελεί παράλληλα και βαθμολογικό κέντρο.

Περισσότερα λοιπόν θα είναι τα εξεταστικά κέντρα , οι αίθουσες και οι επιτηρητές φέτος λόγω των μέτρων πρόληψης για την πανδημία του κορωνοϊού. Δεν θα εξετάζονται περισσότεροι από 10 μαθητές ανά τάξη με αποστάσεις ενάμιση μέτρου μεταξύ τους και θα φτάνουν το ανώτερο ως 15 σε ευρύχωρες αίθουσες των 60 τ.μ.

Ο καιρός θα είναι σύμμαχος, αφού θα διατηρηθούν οι υπάρχουσες θερμοκρασίες, οι οποίες δεν θα ξεπεράσουν τους 25 βαθμούς Κελσίου. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες μέσα σε δύσκολες πραγματικά συνθήκες.

Ιωάννα Παπαδημητρίου