ΑΓΡΙΕΥΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Αγριεύει το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα, μιας και ο καιρός αγριεύει, με κατά τόπους καταιγίδες και χιόνια, τα οποία θα πέσουν και στη Δυτική Μακεδονία, τόσο σε ορεινές, όσο και σε ημιορεινές περιοχές, σύμφωνα με προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Επίσης, θα υπάρχει βαθμιαία επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων 5 με 7 μποφόρ, πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Αναλυτικότερα, όπως τόνισε μιλώντας στον “Πρωινό Λόγο” ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης: “Από σήμερα το βράδυ, ξημερώματα Τετάρτης προς Πέμπτης αναμένεται επιδείνωση του καιρού πρόσκαιρη, με βροχές , χιονόνερο και χιονοπτώσεις, σε ορεινά και ημιορεινά, τόσο στην Κοζάνη όσο και σε όλο το νομό και τη Δυτική Μακεδονία”.
Ωστόσο, ο ίδιος προσέθεσε πως τα φαινόμενα αυτά δεν πρόκειται να έχουν μεγάλη έκταση, δεν θα είναι ισχυρά και οι χιονοπτώσεις δεν θα είναι εκτεταμένες. Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα και το φαινόμενο να ολοκληρωθεί μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, αυτή θα διατηρείται σε καλά επίπεδα, στους συν ένα και συν δύο βαθμούς. “Θα μιλάμε, στα πιο ημιορεινά, περισσότερο για χιονόνερο, παρά χιόνι, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα και ο καιρός θα βελτιωθεί”, είπε ο ίδιος.
Μάλιστα το μεσημέρι της Πέμπτης ο υδράργυρος θα ανέβει στους πέντε με έξι βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Παρασκευή η θερμοκρασία σταδιακά θα ανέβει στους 11 με 12 βαθμούς, με νότιους ανέμους.

Η πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ σε Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανή καταιγίδα στα παραθαλάσσια τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις και τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Β.Σ.

 

διαβάστε επίσης

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας για το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού