Η Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης του δήμου Κοζάνης εισηγήθηκε την εκ νέου ταξινόμηση των ζωνών για τα τραπεζοκαθίσματα με μεγάλες εκπτώσεις (πχ από 25ευρώ/τμ σε 20ευρώ, από 7,40 ευρώ σε 4 ευρώ κτλ). Έτσι η πόλη της Κοζάνης κατηγοριοποιείται πια σε τρεις ζώνες ξεφεύγοντας από τις έξι ζώνες που σε πολλές των περιπτώσεων δεν έφερναν καν έσοδα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής:
-Η ζώνη 1 περικλείει το κέντρο της πόλης στο οποίο υπάρχει ασφυκτική ζήτηση για κοινόχρηστο χώρο για εμπορικές δραστηριότητες, πάρκινγκ, κίνηση, περίπατο κτλ.
-Η ζώνη 2 με λιγότερο έντονα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και
-Η ζώνη 3 με ήπια έως και μέτρια ζήτηση και ανάγκη χώρου.

Προτείνεται μάλιστα η κατάργηση των τελών για κατάληψη οδών για εγκαίνια καταστημάτων, προκειμένου να βοηθηθούν οι νέοι επιχειρηματίες του Δήμου. Αντίστοιχα αναπροσαρμόζονται μειούμενα και τα τέλη εμπορευμάτων για διαφημιστικούς σκοπούς, κάδους, σκαλωσιές κ.α. και καθορίζονται ευνοϊκότεροι όροι πληρωμής.

Δίνει το δικαίωμα σε επαγγελματίες οικοδομής για μηνιαία ή και ετήσια κάρτα στάθμευσης. Ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μαραγκοί, μαρμαράδες, τεχνίτες τοποθέτησης κουφωμάτων μπορούν να σταθμεύουν τα επαγγελματικά τους οχήματα για χρόνο που δε θα ξεπερνά τη μία ώρα σε όλες τις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ιωάννα Παπαδημητρίου