Για την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει μια σημαντική ένεση ρευστότητας στους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων, μίλησε η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, χαρακτηρίζοντάς τη μια απόφαση διατήρησης και ενίσχυσης των θέσεων εργασίας, αλλά και επιβίωσης του κλάδου της γουνοποιίας συνολικά.

«Η γουνοποιία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πυλώνας της οικονομίας της Δυτικής Μακεδονίας, ένας κλάδος που λόγω του κορωνοϊού πλήττεται σφοδρά», τόνισε η κ. Αντωνίου, εξηγώντας πως η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, να λάβει ο συγκεκριμένος κλάδος κρατική ενίσχυση 3.047.910 ευρώ (3,5 € /δέρμα, δηλαδή), είναι μια έμπρακτη απόδειξη της στήριξης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στον κλάδο.

Όπως επισήμανε, η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα συνεχών επαφών και διεργασιών τόσο με τον κ. Βορίδη, όσο και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι και έχουν πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα που πρόσθεσε η πανδημία στον κλάδο της γουνοποιίας.

Αναφορικά με το μέλλον του κλάδου, η κ. Αντωνίου ανέφερε πως το «κλειδί» βρίσκεται στην Πράσινη Οικονομία που προωθεί σθεναρά η Ευρωπαϊκή Ένωση και εκεί ανήκει και η γούνα, ένα ανακυκλώσιμο και φιλικό στο περιβάλλον προϊόν.

Όσων αφορά τις συνεχείς επιθέσεις φιλοζωικών και οικολογικών οργανώσεων η κ. Αντωνίου επεσήμανε πως πρέπει να μας πουν καθαρά: «αν τελικά θέλουν την προστασία του περιβάλλοντος ή όχι. Αν θέλουν το πλαστικό ή όχι. Διότι κατάργηση της φυσικής γούνας, σημαίνει πλαστική γούνα. Ας μας πουν λοιπόν αν προτιμούν αυτή», τόνισε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μαρίας Αντωνίου στον Χρήστο Νατσούλη

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου, και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη σε επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας

 

Πηγή:sentra.com.gr