Ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων λέγοντας ότι ο κ. Κωνσταντίνος Κατάκαλος τους ενημέρωσε ότι επισπεύδονται οι εργασίες.

Το πρόβλημα σύμφωνα με το δήμαρχο είναι πότε να περάσουν τα μεγάλα φορτηγά «γιατί εξαρτάται η δική μας ιστορία με τους συνεταιρισμούς και η υλοτομία», όπως είπε. Διαμαρτυρήθηκε επίσης για το γεγονός ότι δεν βρέθηκε λύση για το θέμα των αποζημιώσεων. «Θα συζητιόταν με άλλο κυβερνητικό κλιμάκιο», κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ο περιφερειάρχης μίλησε με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο. Υπάρχει κατά τη γνώμη του μια ρευστή κατάσταση με τον κυβερνητικό κορβανά, αφού δεν υπάρχει κυβέρνηση Πρότεινε μάλιστα να βρει τρόπο η περιφέρεια να δώσει τα αποζημιώσεις. «Ας γίνει μια προσπάθεια να χρηματοδοτηθούν οι αποζημιώσεις από πρόγραμμα της περιφέρειας, από τον Τοπικό Πόρο» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ανέφερε ότι έκανε κουβέντα με δήμαρχο Σερβίων για να γίνει ημερίδα για την κατάσταση της Γεφυρας προς ενημέρωση του κόσμου με μηχανικούς όπως τον κ. Μητούλη, με τον κ. Καραμπίνη, τον κ. Κατάκαλο, τον κ. Πανέτσο, τον κ. Αναγνώστου, τον κ. Βούρα και το περιφερειακό συμβούλιο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου