Του Σεφ Γιώργου Καλογερίδη

ΥΛΙΚΑ

Για τα μανιτάρια…
300 γρ. λευκά μανιτάρια χοντροκομμένα
1 1/2 κουτ. σούπας σόγια
1 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Αλέυρι
Λίγο ξύδι
Ηλιέλαιο

Για τη μούς
1 μέρος φιλαδέλφεια
1 μέρος κρέμα γάλακτος
1 μέρος γιαουρτι
Αλάτι,πιπέρι,
Ξύσμα και χυμό απο λάιμ (κατα προτίμιση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μανιτάρια
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τα μανιτάρια και ραντίζουμε με ελάχιστο ξύδι.
Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόγια, τη μουστάρδα, το μέλι και ανακαταεύουμε να πάει παντού το μείγμα.
Στη συνέχεια τα πανάρουμε με αλεύρι καλά και τα τηγανίζουμε σε αρκετό ηλιέλαιο να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Για τη μούς
Χτυπάμε την κρέμα μας για να σφήξει λίγο.
Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και έπειτα τα ενσωματώνουμε όλα μαζί αφήνοντας την στο ψυγείο για 1 ώρα να σφήξει…