Με θέματα τη σχολική βία και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της αστυνομίας στα πλαίσια της τετραήμερης εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών με σύνθημα “Μαζί για την ασφάλεια” το απόγευμα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου στην Κοβεντάρειο αίθουσα.

Για το διαχρονικό ζήτημα της σχολικής βίας, που τα τελευταία χρόνια έχει κυρίως προβληθεί, μίλησε ο κ. Παπαίδης Ελευθέριος, υποδιοικητής του τμήματος Κοζάνης, κάνοντας τη διάκριση ανάμεσα σε επίθεση και εκφοβισμό. Τόνισε τη σημασίας της πρόληψης για την αστυνομία και πως  οι εκπρόσωποι της “θα είναι δίπλα στα παιδιά, στην κοινωνία και πως ανά πάσα στιγμή οτιδήποτε και αν χρειαστούν θα είναι μαζί τους”. Αναφέρθηκε, ακόμα, στο ρόλο της οικογένειας και στις ηθικές αξίες που θα πρέπει να εμφυσήσει στο παιδί ώστε να μην εμπλακεί σε επεισόδια σχολικής βίας που μπορούν μελλοντικά να οδηγήσουν σε παραβατικότητα.

Ο άλλος εισηγητής κ. Στογιαννίδης Παντελής, αστυνομικός υποδιευθυντής – διοικητής τους τμήματος ασφάλειας Κοζάνης, σημείωσε πως εδώ και τρία χρόνια έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών από πλευράς της αστυνομίας για θέματα όπως η σωστή χρήση του διαδικτύου. “Όχι να φοβούνται τα παιδιά το διαδίκτυο, όχι να είναι επιφυλακτικά, αλλά να γίνουν υπεύθυνοι χρήστες” είναι ένας από τους στόχος της ενημέρωσης, υπογράμμισε. Σημείωσε, ακόμα, τη σημασία της συνεργασίας γονέων, αστυνομίας και παιδιών, ώστε τα τελευταία να μην αποτελέσουν μέρος δυσάρεστων καταστάσεων, ενώ δήλωσε τη δυσαρέσκεια του για την απουσία γονέων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από την εκδήλωση.

Την έλλειψη παρουσίας γονέων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων επεσήμανε και ο κ. Χατζής Αθανάσιος, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης, με πρωτοβουλία του οποίου στάλθηκε αίτηση στην ασφάλεια Κοζάνης ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή. Το ζητούμενο του συλλόγου ήταν, κατά τον κ. Χατζή, να μάθουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν σωστά το διαδίκτυο.

Τέλος, ο ταξίαρχος κ. Κεραμάς Θεόδωρος υπογράμμισε πως η “ενημέρωση έχει θετικά αποτελέσματα σε κάθε δράση που γίνεται σήμερα στη ζωή μας” και ο αυτός είναι και ο λόγος συνεργασίας της αστυνομίας με φορείς της εκπαίδευσης για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων και το ενδιαφέρον των παιδιών.

Φ.Μ.