Η προσπάθεια υποβάθμισης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, είναι τυχοδιωκτική και δεν θα περάσει. Είναι μία απόπειρα αυταρχικής καταπάτησης των δημοκρατικών ακαδημαϊκών θεσμών, προσβάλει ευθέως την τοπική κοινωνία και την Δυτ. Μακεδονία , είναι μια πράξη αντεθνική.

Η Πυροσβεστική Ακαδημία έγινε και θα παραμείνει με έδρα την πόλη της Πτολεμαΐδας , ως αρχή μιάς μεγάλης ολοκληρωμένης σχολής Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας με διεθνή χαρακτήρα και προσανατολισμό.

Γιατί έχει ασύγκριτες υποδομές, εξαιρετική κοινωνική υποστήριξη και υψηλή γεωπολιτική αξία στην Βαλκανική ενδοχώρα.
Ταυτόχρονα η Πτολεμαΐδα βρίσκεται σε φάση Μετάβασης από την οικονομία άνθρακα σε νέες οικονομίες με προϋπόθεση την γνώση και την θέλουμε Δίκαιη.

Επιπλέον για τον ίδιο λόγο νομοθετήσαμε στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας το Ιστιτούτο Πολιτικής Προστασίας με έδρα την Πτολεμαΐδα, όπως επίσης και προγραμματίσαμε την δημιουργία Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στον μοναδικά κατάλληλο χώρο της ΑΕΒΑΛ.

Άρα δημιουργήσαμε ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο εκπαιδευτικής δομής, στηρίζει την ανάπτυξη και δη την εξωστρεφή ανάπτυξη , διανοίγοντας δρόμους καινούργιους και ελπιδοφόρους για την περιοχή μας.

Είναι ντροπιαστικό το γεγονός πως οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό, σε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει ανάγκη η περιοχή μας , της αφαιρούν και τα κεκτημένα. Παρουσιάζουν την υποβάθμιση της σχολής σαν αναβάθμιση, με μια ασυγχώρητη άγνοια που μόνο οι χρήσιμοι ηλίθιοι έχουν.

Δίοτι το να έχεις μιά ανώτατη σχολή, μισή στην Πτολεμαΐδα και μισή στην Αθήνα είναι παράβαση του συντάγματος ,της Ακαδημαϊκής πρακτικής και της κοινής λογικής.

Είναι φαίνεται αποδεκτό από έναν θλιβερό κυβερνητικό θίασο μαθητευόμενων μάγων, που καταργεί πανεπιστημιακά τμήματα, λειτουργούσες σχολές, ΑΗΣ , ορυχεία και μεγάλα έργα υποδομής, ανακαλύπτοντας επιτυχίες και βγάζοντας σέλφι.

ΜΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ πρ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ