Στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη “Φως στο Τούνελ” παρουσιάστηκαν νέες σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση Πολύζου.

Ο αδιευκρίνιστος θάνατος του πατέρα του Γιώργου Πολύζου,πατέρα του άτυχου Κωστή, ο οποίος κατέληξε στο Μαμάτσειο στις 7 Απριλίου 1997 χωρίς να γίνει νεκροτομή αναγκάζει το δικηγόρο της υπόθεσης Αθανάσιο Τέλλιο να στραφεί σε μήνυση κατά του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης για καταστροφή δημοσίου εγγράφου με βάση το άρθρο 242 του ποινικού κώδικα.

Οι απαντήσεις του νοσοκομείου κρίθηκαν αόριστες, ασαφείς , μη ικανοποιητικές και παραπλανητικές για καταστροφή του φακέλου από φυσική αιτία σύμφωνα με το δικηγόρο. Συγκεκριμένα μια νεροποντή πριν από 16 περίπου χρόνια, όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του ο “Πρωινός Λόγος” είχε οδηγήσει σε καταστροφή πολλούς φακέλους, κάτι που ουσιαστικά αμφισβητεί ο δικηγόρος λέγοντας ότι ο ιατρικός φάκελος καταστράφηκε πολύ μετά, κατά τη διάρκεια της προβολής του θέματος από την κ. Νικολούλη και τα Μ.Μ.Ε.Να θυμίσουμε ότι τα νοσοκομεία οφείλουν να διατηρούν τους φακέλους των ασθενών για είκοσι χρόνια.

Επίσης θα ακολουθήσουν στην Εισαγγελία Κοζάνης ένορκες βεβαιώσεις δύο γιατρών, από το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας και από το γιατρό του Μαμάτσειου που έδωσε το πιστοποιητικό θανάτου για την υπόθεση.Η αντιπαραβολή των στοιχείων του Μαμάτσειου με το Κέντρο Υγείας Σιάτστας θα διαφωτίσει την υπόθεση, μιας και είναι εντελώς αντιφατική η εικόνα των δύο νοσοκομείων και πιθανόν να προκύψουν κακουργηματικές ευθύνες, όπως ανέφερε στο “Φως στο Τούνελ” ο Αθανάσιος Τέλλιος. Με το χρόνο να τρέχει, αφού τον Απρίλιο του 2017 συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Πολύζου και τα αδικήματα παραγράφονται.
Ι.Π.