ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΑΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ

– Ξεκινάει η πρακτική εκπαίδευση 380 νέων εθελοντών νοσηλευτών

Ενημέρωση στο κοινό με αφορμή την 8η Μαϊου, παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία Κοζάνης οι εθελόντριες του παραρτήματος Κοζάνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσεων που έχουν για τις προσεχείς ημέρες, σήμερα Δευτέρα το σώμα εθελοντών θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία και θα ενημερώνουν πολίτες για το έργο του ερυθρού σταυρού. Ακόμη, το σώμα εθελοντών νοσηλευτικής θα ξεκινήσει πρακτική εκπαίδευση δοκίμων εθελοντών στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.

Την Κυριακή 14 Μαϊου θα γίνει το μνημόσυνο στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης για τους ευεργέτες και τους εθελοντές του περιφερειακού τμήματος. Την ίδια ημέρα και ώρα 11.00 π.μ. επετειακή εκδήλωση στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, την οποία θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Κοζάνης Παναγιώτης Οικονομόπουλος. Εκεί θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό για τον ερυθρό σταυρό και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία των εθελοντών και το σύλλογο Μικρασιατών Κοζάνης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα η Αγνή Γρατσία, υπεύθυνη λειτουργίας του Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης “Στόχος μας είναι να δώσουμε το μήνυμα της ανθρωπιάς και της ελπίδας αυτή την ημέρα . Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάμε, οι εθελοντές μας τόσο στην Κοζάνη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθημερινά”, όπως τόνισε. Μάλιστα 380 ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές στην Κοζάνη προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους , ενώ σήμερα ξεκινάει η πρακτική εκπαίδευση των 28 νέων εθελοντών στο πρακτικό τους κομμάτι..

Η προσφορά του κόσμου είναι συγκινητική, τόσο σε υλική βοήθεια, όσο και σε άλλου τύπου δωρεές, είτε σε προσφορά εργασίας ή χρηματικές δωρεές, τόνισε η ίδια, ευχαριστώντας τον κόσμο για τη στήριξή του και τη διάδραση που υπάρχει. Όλο αυτό δίνει τη δύναμη στους εθελοντές για να συνεχίσει τη δράση του.

Για να ενταχθεί κάποιος στο σώμα, απαιτείται μια εκπαίδευση. Στην Κοζάνη υπάρχουν εθελοντές νοσηλευτικής, με την εκπαίδευση να διαρκεί κάποιο διάστημα και αφού τελειώσει η εκπαίδευση συμμετέχει ο εθελοντής στις κατά καιρούς δράσεις που αναπτύσσονται. Ο ερυθρός σταυρός Κοζάνης, τέλος, έχει πολύ σημαντική δράση και σε κατ’ οίκον δράσεις σε κόσμο ανήμπορο που χρήση βοήθειας.


Β.Σ.