25-30 ΕΚ ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχει λάβει τέλος η αγωνία εκατοντάδων συνταξιούχων της ΔΕΗ από την περιοχή, μιας και αναμένεται να βγουν οι εκκρεμείς από το 2013 και 2014 αποφάσεις που αφορούν την καταβολή των εφάπαξ βοηθημάτων. Όπως είπε μιλώντας στο ράδιοΛόγος ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ με έδρα την Πτολεμαΐδα, Αναστάσιος Δημάκης, πρόκειται για 25-30 εκατομμύρια ευρώ που τα περιμένει “πως και πως” η τοπική κοινωνία.

Μάλιστα προχθές στην Αθήνα έγινε σχετική συνάντηση του προεδρείου του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο. Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Στέφανου Μπύρου, και του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Θέμη Μουμουλίδη, ο κ. Πετρόπουλος μετά από γόνιμο διάλογο δεσμεύτηκε στα εξής:

  1. Έχουν εξασφαλιστεί όλα τα απαραίτητα κονδύλια για τη χορήγηση των εκκρεμουσών αποφάσεων εφάπαξ βοηθήματος και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα εκδοθούν οι αποφάσεις των ετών 2013 και 2014.
  2. Η αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών για την αποδοτικότερη οργάνωση της εργασίας ώστε να διεκπεραιωθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς αποφάσεις καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο κ. Δημάκης: ” Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τα εφάπαξ βοηθήματα του 2013 και 2014 των συνταξιούχων της ΔΕΗ. Το παράδοξο είναι ότι ενώ υπάρχουν τα χρήματα  για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι που περιμένουν να πληρωθούν, δεν υπάρχουν οι υποδομές, η οργάνωση και το προσωπικό για να βγουν τα εντάλματα, να υπογραφούν και να πληρωθούν οι άνθρωποι. Έγιναν ήδη δύο συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ, παρουσία του Περιφερειάρχη του αντιπεριφερειάρχη  Φλώρινας και του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη, έγινε προς την κατεύθυνση να πληρωθούν οι άνθρωποι που τα περιμένουν από το 2013 και 2014, για τα χρήματα του εφάπαξ, που φτάνουν σε ποσό τα 20-25 -30 εκ.. Χρήματα που θα πέσουν στην τοπική οικονομία”.

efapa

Η συγκεκριμένη υπόθεση με τα εφάπαξ βοηθήματα αφορά σε πανελλαδική κλίμακα 1.100 συνταξιούχους για το 2013 και 2014 και το 1/3 εξ αυτών βρίσκονται στην περιοχή Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Δυτικής Μακεδονίας γενικότερα. Στη συνάντηση , σύμφωνα με τον ίδιο, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό της ΔΕΗ που δεν αξιοποιείται. “Είναι κρίμα να μην αξιοποιηθούν στον ενιαίο φορέα που θα γίνει. Από 1-1 του 2017 τα χρήματα αυτά θα πάνε σε έναν “κουβά” όπου θα υπάρχουν όλα τα ταμεία.  Αυτά τα χρήματα δεν πρέπει να φύγουν από τη ΔΕΗ” σχολίασε ο πρόεδρος των συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Υφυπουργός κ. Πετρόπουλος μετά από πρόσκληση δεσμεύτηκε να παραστεί σε ενημερωτική ημερίδα με θέματα εργασιακά και νέος ασφαλιστικός νόμος, που θα συνδιοργανωθεί  από κοινού το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό θα γίνει μετά τις 14 Ιανουαρίου του 2017. “Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι με τη βροχή των νόμων για εργασιακά και ασφαλιστικά θα πρέπει να ενημερωθούν. Έχουμε υποστεί μειώσεις σε συντάξεις, και επικουρικές”, είπε κλείνοντας ο κ. Δημάκης .


Β.Σ.