Έξι Στελέχη από την Αγριά, τη Κοζάνη και τα Φαρσάλα, επιβιβάσθηκαν σε τρία αυτοκίνητα γεμάτα είδη πρώτης ανάγκης, έδωσαν ραντεβού στη Γλύφα και πέρασαν με το πλοίο στην Εύβοια. Έφτασαν στην Ιστιαία και από εκεί επισκέφθηκαν τόπους που επλήγησαν από τη φωτιά.

Ο απολογισμός μας είναι 1 νησί, 5 χωριά, 811 χιλιόμετρα, πολύ καμένη γη, θερμή υποδοχή από ανθρώπους που έχασαν το βιός τους και λόγια που θα αργήσουν να σβήσουν από το μυαλό μας… «Καλύτερα να καιγόμουν εγώ παρά αυτό το δάσος», «Η απόγνωση θα συνεχιστεί για καιρό ακόμη», «Εγώ ήμουν τυχερός, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας πώς θα ζήσουν;».
Είχαμε την ευκαιρία να προσφέρουμε, να δούμε δέντρα να καίγονται, να εκτιμήσουμε πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα, να ακούσουμε «ευχαριστώ», να αισθανθούμε το πόνο των ανθρώπων, να μυρίσουμε τη φωτιά, να αντικρίσουμε πλαγιές με καταπράσινες, κίτρινες και μαύρες αποχρώσεις, να συνειδητοποιήσουμε πως είναι να χάνεις τη γη, που αποτελεί το κύριο μέρος του εισοδήματός σου, να χάνεις το πράσινο που σου δίνει ζωή…

Πηγή: ΣΕΟ Τ.Τ. Κοζάνης