Ο Γενικός Γραμματέας Θωμάς Κουτσουπιάς της ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ επιχειρεί στην θέση «Μάνα Νερού» της Μεσιανής με την εταιρεία ΑΙΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Στις 3 Ιουνίου 2020 πήρε βεβαίωση απαλλαγής από την υποχρέωση έκδοσης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός 93, ισχύος 499,2 kW», που θα εγκατασταθεί σε έκταση 7.415τ.μ., στη θέση «Μάνα Νερού» της Τ.Κ. Οινόης της Δ.Ε. Κοζάνης  και την ίδια μέρα για το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός 86, ισχύος 499,2 kW», έκτασης 7.781 τ.μ., στη ίδια θέση.

Στις 23 Ιουλίου 2020 η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ σε συνεργασία με την εταιρεία Kiefer πραγματοποίησε στην Αίθουσα Τέχνης ενημερωτική ημερίδα για την ίδρυση ενεργειακών κοινοτήτων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γενικός γραμματέας της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και πρόεδρος του Α. Σ. Ένωση Αγρινίου, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς.

Μεταξύ άλλων είχε πει: «Είτε το θέλετε είτε όχι θα γίνουν ΑΠΕ στο νομό σας. Οι ΑΠΕ γίνονται όπου υπάρχουν δίκτυα. Αν επενδύστε όσο το δυνατόν περισσότεροι θα συνεχίστε να παράγετε ρεύμα, δεν θα το παράγετε με τα εργοστάσια, αλλά με τις ΑΠΕ και ο πλούτος θα μείνει εδώ. Αν έρθουν μεγάλες εταιρείες να επενδύσουν, θα παράγετε το ρεύμα εδώ αλλά το κέρδος θα είναι μόνο τα άτομα που θα εργάζονται. Η πρόταση είναι να συμμετέχετε στα κέρδη .Οι ενεργειακές κοινότητες αυτοδιοικούνται Όλα αυτά χρειάζονται μια ομπρέλα, ένα μανατζάρισμα, έναν έλεγχο, μια γνώση. Η νέα ΠΑΣΕΓΕΣ έχει το Χρήστο, την εταιρεία Αγρογένεσις. Η Kiefer έχει υποκατάστημα στην περιοχή και μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο».

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ εκπροσωπεί τους Αγροτικούς  Συνεταιρισμούς της χώρας και ασχολείται με το περιβάλλον. Η  Ένωση Αγρινίου επίσης, πρόεδρος της οποία είναι ο κ. Κουτσουπιάς σε συνεργασία με την Kiefer δημιουργούν το μεγαλύτερο κατασκευασμένο φωτοβολταϊκό πάρκο όπως αναφέρουν στο Αγρίνιο. Είναι και αυτό 100MW όπως και στη θέση Μάνα Νερού.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Οι ιδιωτικές επενδύσεις πρόλαβαν την ενεργειακή κοινότητα για τους δημότες της Κοζάνης – Η νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Χρήστος και η Kiefer στην Αίθουσα Τέχνης ..