Συνεχίζουν τις καταλήψεις πολλά γυμνάσια και λύκεια της Π.Ε .Κοζάνης με την περιοχή της Εορδαίας να κρατά τα σκήπτρα. Την Τρίτη σε κατάληψη βρίσκονταν το 1ο, 2ο και 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης , το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Σερβίων, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας και το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας .Αποχή από τα μαθήματα σημειώθηκε στο Γυμνάσιο Καπνοχωρίου .

Σε ορισμένες σχολικές μονάδες ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις μπήκαν λουκέτα από μαθητές για να μην λειτουργήσει το σχολείο, αλλά οι σύλλογοι γονέων και οι εκπαιδευτικοί τα αντικατέστησαν με νέα. Επίσης μεμονωμένοι μαθητές προχωρούν και σε πορείες στον πεζόδρομο της Κοζάνης, όπως συνέβη τη Δευτέρα από ομάδα μαθητών του 2ο ΕΠΑΛ και του 4ο ΓΕΛ Κοζάνης και την Τρίτη του 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης.

Το φαινόμενο των καταλήψεων δεν είναι καινούριο , αλλά προβληματίζει η διάρκεια στο κλείσιμό τους μετά και την περσινή οδυνηρή χρονιά λόγω της πανδημίας. Η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι το τελευταίο που πρέπει να κλείσει είναι τα σχολεία και τώρα κλείνουν από τους ίδιους τους μαθητές ….

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Νέα πορεία μαθητών στην κεντρική πλατεία από μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κοζάνης

Συγκέντρωση μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ και 4ου ΓΕΛ Κοζάνης στο δημαρχείο της πόλης-Πορεία διαμαρτυρίας χωρίς αποστάσεις