Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 16-12-2019, στην αίθουσα του Συλλόγου Λιβαδεριωτών Κοζάνης η προγραμματισμένη Ενημέρωση με θέμα : Χωράφια, Επιδοτήσεις και Δασικοί Χάρτες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσής για τους δασικούς χάρτες Λιβαδερού, Νίκος Γεώργιος, Νίκος Σπύρος και ο Αγοραστός Βασίλης μέλος της Επιτροπής και εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Σερβίων.

Την όλη ενημέρωση ανέλαβε ο Γιώργος Νίκος, ακούραστος πρωτεργάτης του όλου εγχειρήματος, συνεπικουρούμενος από τον εκπρόσωπο του Κέντρου Υποβολής Δηλώσεων της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ Κοζάνης.

Με την προβολή των δασικών χαρτών αναδείχτηκε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ανάρτησή τους. Χωράφια που για πολλά χρόνια καλλιεργούνταν και οι ιδιοκτήτες εισέπρατταν τις επιδοτήσεις σε μια νύχτα μετονομάστηκαν σε δασικές εκτάσεις

Σύμφωνα με την ενημέρωση, έχει γίνει αναμόρφωση του χάρτη που αφορά τον κλήρο της Αγίας Τριάδος, έχουν δοθεί μάλιστα στους αγρότες οι επιδοτήσεις του 2019 και αναμένεται να δοθούν σύντομα και του 2018.

Οι προσπάθειες της Επιτροπής επικεντρώνονται τώρα στην αναμόρφωση του χάρτη που αφορά στα χωράφια του Αναδασμού και τα υπόλοιπα χωράφια του αγροκτήματος Λιβαδερού. Προσπάθεια δύσκολη που χρειάζεται την ενεργή στήριξη όλων των Λιβαδεριωτών και όχι μόνο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Λιβαδεριωτών Κοζάνης ευχαριστεί τους Λιβαδεριώτες, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ευχαριστεί επίσης θερμά τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσής για τους Δασικούς Χάρτες Λιβαδερού Νίκο Γεώργιο, Νίκο Σπύρο και ο Αγοραστό Βασίλη, για την άριστη ενημέρωση και τους εύχεται καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας.