O κ. Σημανδράκος λαϊκίζει με την ιστορία και τον πατριωτισμό, θυμίζοντας άλλες εποχές…

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σημανδράκος σε χθεσινή του ανάρτηση, επί της ουσίας μας κατηγόρησε (την προηγούμενη Δημοτική Αρχή) ότι αποδομήσαμε την ιστορία του τόπου μας.

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο κ. Σημανδράκος καταφεύγει στην πατριδοκαπηλία για μια ακόμα φορά. Είναι θλιβερό για τον αυτοδιοικητικό τοπικό διάλογο ότι, αντί να επιλέγει την ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση, αντιθέτως επιλέγει να κάνει διαχωρισμό σε καλούς και κακούς πατριώτες, αποδίδοντας στον εαυτό του και στην νέα πλειοψηφία του Δήμου Κοζάνης υψηλότερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική ιστορία. Αυτή η τακτική θυμίζει άλλες εποχές και σε καμιά περίπτωση δεν έχουμε διάθεση να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο, ότι δηλαδή σεβόμαστε και τιμάμε την ιστορία αυτού του τόπου.

Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα που το αποδεικνύουν αυτό σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας.

Εμείς επιλέγουμε την ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση για τα πραγματικά προβλήματα, αναγνωρίζοντας ότι όλοι ξεκινάνε με την ίδια αγάπη για τον τόπο, εμπνεόμενοι από τον ίδιο σεβασμό για την τοπική μας ιστορία.

Λογικές πατριδοκαπηλίας και διαχωρισμού των πολιτών σε καλούς πατριώτες και μη, δεν τις δεχόμαστε και ελπίζω την στάση του κ. Σημανδράκου να μην την επικροτεί και ο Δήμαρχος, κ. Μαλούτας.

Σχετικά με τα αγάλματα, θα πρέπει να έχει, υποθέτω, ενημερωθεί από την υπηρεσία, ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού τα αγάλματα καθαρίστηκαν, όπως εξάλλου φαίνεται στην φωτογραφία, και είχε προγραμματιστεί η επανατοποθέτησή τους. Καλώς, λοιπόν, θα επανατοποθετηθούν τώρα, αλλά αυτό ήταν κάτι για το οποίο φροντίσαμε και εμείς.

Τέλος, αναμένουμε από τον κ. Σημανδράκο να μας ενημερώσει -στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο νέο διοικητικό σχήμα-, σχετικά με το τι απέγιναν όλα όσα ανέφερε προεκλογικά μέσα από το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμά του ή αν τελικά όλα πέρασαν στη λήθη και επιλέγει τώρα να φορέσει την χλαμύδα ενός πατριωτισμού ανέξοδου και ανώφελου.