Ο Λευτέρης Ιωαννίδης , δήμαρχος Κοζάνης μίλησε για την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει πρωτοδίκως τρεις πρώην διευθυντές ορυχείων για τον εμπλουτισμό τεσσάρων κοινοτήτων του δήμου με εξασθενές χρώμιο.  Είναι δύσκολο να την ερμηνεύσει  νομικά και τεχνικά  γιατί  δεν έχει  πάρει το σκεπτικό της απόφασης είπε. «Νιώθουμε και λίγο δικαιωμένοι για την επιλογή μας   να έχουμε μια σταθερή, αποφασιστική και μετριοπαθή  γραμμή σεβόμενοι την ευθύνη να  προασπίζουμε  τα συμφέροντα των ιδιωτών του δήμου» τόνισε.

 Η απόφασή  να παρασταθούμε ως πολιτική αγωγή ,έχει  νομική υπόσταση  δημιουργήθηκε από την ανάγκη να  τεκμηριώσουμε την θέση μας και να παραστούμε στη μήνυση των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου. Δεν είναι αυτοσκοπός μας να καταδικαστεί κανείς ,αλλά να αναδειχτεί η αλήθεια , όποια κι αν είναι αυτή. Είχαμε τη διάθεση του διαλόγου με τη ΔΕΗ χωρίς να εισακουστούμε. Είμαστε  καταδικασμένοι να αναζητήσουμε την αλήθεια» συνέχισε.

 Δεν έχουμε βάλει κανέναν απέναντί μας. Έχουμε σημαντικές προκλήσεις. Ως προς τη λειτουργία  του ΑΗΣ και την πιθανή διακοπής της ανάφερε ότι έχει  σύμβαση με τη ΔΕΗ για παροχή θέρμανσης. «Αν η ΔΕΗ αποφασίσει να σταματήσει, τότε θα δούμε» είπε . «Η απόφαση βγήκε γιατί δεν τηρήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι .Δεν στοιχειοθετείται πουθενά το κλείσιμο καμίας μονάδας. Η σύμβαση έχει δικλίδες ασφάλειας και μιλά για μονάδες που θα σταματήσουν για έκτακτη ανάγκη, κάτι που δεν υφίσταται. Αν κλείσει η μονάδα ο καθένας θα αναλάβει τις επιλογές του»

Ιωάννα Παπαδημητρίου